Vegan quiche lorraine
Isabel Schep

Vegan quiche lorraine

woensdag 26 oktober 2022
Naar recept

In het kookboek 'De Vegan Slager' van Zacchary Bird wordt bewezen dat als je plantaardig eet je niks hoeft mis te lopen als het gaat om diversiteit, smaak en textuur van gerechten. Wij delen vandaag één van de vele recepten uit zijn kookboek waarvan jij niet had verwacht dat het zo makkelijk vegan te maken was!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

voor de 'eivulling'

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 200 °C

Stap 2

Verhit olie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Bak het spek, de sjalotten en de knoflook 10 minuten tot de smaken vrijkomen. Laat afkoelen.

Stap 3

Leg het bladerdeeg iets overlappend op de bodem en tegen de zijkant van een quichevorm (22,5 cm doorsnede). Snijd zo nodig overtollig deeg af en gebruik het om eventuele openingen op te vullen. Prik het bladerdeeg een flink aantal keer in met een vork en leg er een vel bakpapier op. Voeg bakbonen toe en bak het deeg 15 minuten.

Stap 4

Meng de ingrediënten voor de eivulling. Schep ze in een kom en roer driekwart van de geraspte kaas erdoor.

Stap 5

Haal het deeg uit de oven en til het bakpapier en de bonen eruit. Wanneer het deeg toch is gerezen, druk het dan met de bodem van een kleine pan terug in de vorm. Vul de korst met het gebakken spekmengsel, schenk het eimengsel erover en strooi de rest van de kaas erop.

Stap 6

Bak de quiche 50 tot 60 minuten, of tot de eivulling volledig gestold is.

Stap 7

Laat de quiche iets afkoelen, spuit bakspray op de bovenkant en strooi de kala namak erover. Serveer eventueel met een salade naar keuze

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie hieronder of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. We zijn benieuwd! De Vegan Slager Bol.com | Libris Zacchary Bird €32,50 | Good Cook

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.