Midden-Oosterse stamppot met falafel
Miriam Groot

Midden-Oosterse stamppot met falafel

dinsdag 20 februari 2018
Naar recept

Twee volstrekt verschillende keukens komen samen in deze Midden-Oosterse stamppot met falafel. Je kunt falafel natuurlijk kant-en-klaar in de winkel kopen, maar zelf maken is net zo makkelijk! De pompoen in dit gerecht zorgt voor een zachte stamppot die je helemaal af kunt maken met verse kruiden en een yoghurt-knoflooksausje!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Voor de stamppot

Voor de falafel

Voor het yoghurtsausje

Hoe maak je de stamppot?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg alle ingrediënten voor de falafel behalve de olijfolie toe aan een keukenmachine en mix tot het samenkomt. Vorm kleine, enigszins platte balletjes van het deeg. Bak de falafel in een koekenpan in de olijfolie tot ze goudbruin zien en leg ze op een beklede bakplaat. Snijd de prei, knoflook en de rode peper. Bak de prei en knoflook met de ras el hanout in wat olie of een laagje water. Snijdnu de flespompoenen in blokjes en kook deze in 10-15 minuten gaar. Plaats de falafel voor 10 minuten in de oven. Maak het yoghurtsausje door de knoflook in de yoghurt te persen en zout, peper en verse kruiden naar smaak toe te voegen. Giet de pompoen af, voeg de kikkererwten toe en stamp of pureer deze tot een geheel. Je kunt eventueel wat kikkererwten bewaren en later toevoegen voor structuur. Voeg peper en zout toe naar smaak. Schep de prei, knoflook, rode peper en verse koriander of peterselie door de stamppot. Serveer met de falafel en het sausje.

Heb jij deze stamppot gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

ik ben heel benieuwd hoe vier personen deze hoeveelheid eten weg kunnen werken, 2 pompoenen, vier blikken kikkererwten, en dan nog prei etc.

12:02 19 januari 2024

Hi Hanny, je zult versteld staan, maar dit kunnen 4 personen zeker op :-) er zitten namelijk geen aardappelen in de stamppot, dus de pompoen is in feite de aardappel. Het proberen waard en lekker veel groenten! Groetjes, Isabel

12:02 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.