Vegaburgers zijn enorm populair. Zowel bij de beginnende als bij de doorgewinterde hippe vegetariërs! Burgers zijn namelijk voor velen een makkelijk opstapje van vlees naar vega. Vandaag dopen wij de Internationale Dag van de Hamburger om tot de Internationale Dag van de Vegaburger! En dat vieren wij met deze heerlijke vegan falafelburger. Lees snel verder voor het recept!
Ingrediënten
voor 4 personen
4 hamburgerbroodjes
2 rode uien, in ringen
½ komkommer, in plakken
100 g slamelange
zonnebloemolie
zout en peper
voor de falafelburger
2 blikken (800 g) kikkererwten, uitgelekt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 citroen, sap
5 g platte peterselie
5 el bloem
2 tl gemalen komijnzaad
voor de kruidenyoghurt
200 g plantaardige yoghurt
5 g peterselie, fijngehakt
5 g dille, fijngehakt
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten voor de burger in de keukenmachine en puls tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met zout en peper.
2. Wrijf de uienringen in met een snuf zout en kneus lichtjes met een lepel.
3. Meng ondertussen de ingrediënten voor de kruidenyoghurt in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4. Snijd de broodjes voor de burgers open. Verhit een pan op middelhoge temperatuur en rooster deze ongeveer 4 minuten totdat deze goudbruin zijn.
5. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de falafelburgers 10 minuten totdat deze goudbruin en krokant zijn geworden. Keer halverwege om.
6. Snijd de burgerbroodjes open en beleg deze met de sla, kruidenyoghurt, falafelburger, komkommer en als laatst de rode ui. Serveer direct met de overgebleven kruidenyoghurt.
Wat is jouw favoriete burgerrecept? Deel een foto op Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op het blog of op Facebook! Wij zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 personen
4 hamburgerbroodjes
2 rode uien, in ringen
½ komkommer, in plakken
100 g slamelange
zonnebloemolie
zout en peper
voor de falafelburger
2 blikken (800 g) kikkererwten, uitgelekt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 citroen, sap
5 g platte peterselie
5 el bloem
2 tl gemalen komijnzaad
voor de kruidenyoghurt
200 g plantaardige yoghurt
5 g peterselie, fijngehakt
5 g dille, fijngehakt
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten voor de burger in de keukenmachine en puls tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met zout en peper.
2. Wrijf de uienringen in met een snuf zout en kneus lichtjes met een lepel.
3. Meng ondertussen de ingrediënten voor de kruidenyoghurt in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4. Snijd de broodjes voor de burgers open. Verhit een pan op middelhoge temperatuur en rooster deze ongeveer 4 minuten totdat deze goudbruin zijn.
5. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de falafelburgers 10 minuten totdat deze goudbruin en krokant zijn geworden. Keer halverwege om.
6. Snijd de burgerbroodjes open en beleg deze met de sla, kruidenyoghurt, falafelburger, komkommer en als laatst de rode ui. Serveer direct met de overgebleven kruidenyoghurt.
Wat is jouw favoriete burgerrecept? Deel een foto op Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op het blog of op Facebook! Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.