Stamppot van zoete aardappel met falafel
Liset Burrie

Stamppot van zoete aardappel met falafel

zaterdag 19 november 2016
ROOTS is mijn favoriete healthy take-away in Amsterdam. Ik probeer hier zeker elke week een goede portie vitamines te scoren! Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen eigenaresse Liset het leuk vond om eens in de maand een echt ROOTS-recept op De Hippe Vegetariër te delen. Altijd vegan, soms ook raw en sowieso lekker en gezond. Vandaag een heerlijk zoete aardappel stamppotje naar hun recept! Heerlijk om mee op te warmen na een lange winterse dag. Geniet!

Ingrediënten
800 gram zoete aardappel
600 gram knolselderij
zout en peper naar smaak
falafel balletjes (zelf maken op deze manier of kant en klaar kopen)

Bereidingswijze
1. Schil de aardappels, knolselderij en snij ze in grote stukken. Kook deze in een grote pan met ruim water en zout in 20 minuten gaar.
2. Verhit onder tussen olijfolie in een koekenpan en bak de falafel balletjes of bak ze in de oven of airfryer.
3. Giet de aardappelen en knolselderij af en pureer dit met een pureestamper tot grove puree.
4. Maak het op smaak met zout en peper.
5. Serveer de stamppot met de falafel balletjes er bovenop. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.