VEGGIE IN 20 MINUTEN: Tempura van snackpaprika met yoghurt-tahini dip
Isabel Boerdam

VEGGIE IN 20 MINUTEN: Tempura van snackpaprika met yoghurt-tahini dip

zondag 21 oktober 2018
Supersnel vegetarisch recept! Tempura van snackpaprika in 20 minuten, met een heerlijke yoghurt-tahini dip. Gezond, gemakkelijk en binnen 20 minuten op tafel. Meer supersnelle recepten? Abonneer je dan nu op ons VEGGIE YouTube-kanaal! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Samen met Van Eigen Bodem willen we Nederland inspireren om méér groenten te eten. Benieuwd? Kijk hier!

Wat heb je nodig?
Voor 10 tempura’s
10 snackpaprika’s
50 gram bloem
2 eieren
50 gram panco (Japans broodkruim)

Voor de vega dip
3 eetlepels Griekse yoghurt
2 theelepels tahini
citroensap, honing en zout naar smaak

https://www.youtube.com/watch?v=oMYLbAHl9LE&feature=youtu.be

Hoe maak je deze snackpaprika tempura?

  1. Breek de eieren in een kommetje en kluts los met een snufje zout

  2. Rol de snackpaprika’s eerst in de bloem, daarna in het ei en tot slot in de panco. Zorg dat de snackpaprika rondom licht bedekt is en leg op een bakplaat met bakpapier.

  3. Doe de snackpaprika’s in de oven op 200 graden en rooster in 15 minuten goudbruin en knapperig.

  4. Maak ondertussen de dip door de Griekse yoghurt te mengen met de tahini en citroensap, honing en zout naar smaak.

  5. Haal de snackpaprika’s uit de oven en dippen maar!


Eetsmakelijk!

Heb jij dit tempura recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.