Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de marinade:
Ingrediënten voor de curry:
Extra:
Beschrijving
Stap 1
Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Meng deze samen met 350 gram sojayoghurt, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel garam masala, 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel gember- knoflookpasta in een kom. Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast. Laat ook alvast 2 handen cashewnoten weken in warm water.
Stap 2
Na 1 uur kun je de gemarineerde tofu over een bakplaat verdelen en voor 30 minuten in de oven bakken op 180 graden. Ondertussen kun je de uien en tomaten in grove stukken snijden.
Stap 3
Verwarm vervolgens 1 el zonnebloemolie in een wokpan. Voeg daarna het komijnzaad, de gember-knoflookpasta en de gesneden uien toe. Roer voor 2 minuten goed door, en voeg dan de geweekte cashewnoten toe (zonder het water) en de tomaten. Na 30 seconden kun je de volgende kruiden toevoegen: garam masala, paprikapoeder, chilipoeder, suiker en zout. Bak tot de tomaten zacht zijn geworden. Voeg 2 eetlepels sojayoghurt (gebruik eventueel een restje van de marinade) toe, roer door en zet vervolgens het vuur uit.
Stap 4
Laat het eventueel een beetje afkoelen en mix de inhoud vervolgens glad in een blender. Giet de inhoud van de blender terug in de pan, samen met 500 milliliter water. Roer door en voeg de tofu toe. Verwarm ongeveer 5 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
Stap 5
Voeg eventueel nog wat verse koriander en sojacréme toe, en serveer.
Heb jij dit recept gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Ben nog aan het koken, maar 500 ml water levert me een hele dunne saus op die ik nu moet laten indikken!
11:34 19 januari 2024Hi Mirjam, Dankjewel voor je reactie! Dit recept komt uit het kookboek 'De plantaardige Indiase keuken' en hebben wij dus niet zelf geschreven. Als jij het idee hebt dat dit teveel water is kun je de volgende keer uiteraard minder water toe voegen! Bedankt voor het doorgeven in ieder geval, dan kunnen andere lezers deze tip meenemen! Liefs, Karlijn
11:34 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ik vond het echt super lekker. Ik ga dan ook het kookboek kopen. - ik heb geen water toegevoegd, vond het al goed romig. 500 ml leek me teveel. - ik heb de tofu ruim een uur in de oven gelaten om het een beetje knapperig te krijgen - ik heb de tofu daarna op een hoog vuur gebakken met een beetje gembersiroop en wat pica. - ik heb daarna spinazie en pompoen stukjes (uit de oven) samen met de tofu gebakken - de curry in het midden van het bord en het andere daarom heen. Echt heerlijk!
11:34 19 januari 2024Hi Helen, Wat fijn dat het recept in de smaak viel en dat je het kookboek gaat kopen! Leuk dat je je eigen twist op het recept met ons hebt gedeeld :) Liefs, Isabel
11:34 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.