De wintergroenten liggen weer volop in de schappen. Omdat ik daar maar al te graag mee aan de slag gaan: het recept van deze sushi met een winterse twist!
Wat heb je nodig?
Hoe maak je deze vegan sushi?
Rooster de pompoenblokjes met de olijfolie in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20 tot 30 minuten of tot de stukjes zacht zijn. Pureer deze vervolgens tot een glad mengsel.
Snij de pastinaak in blokjes en voeg deze toe aan een keukenmachine. Pulse een aantal keer, maar zorg ervoor dat het nog niet de structuur van rijst heeft. Voeg nu de tahini, rijstazijn en sojasaus toe en mix de pastinaak tot er een soort rijst ontstaat.
Leg een nori vel op een rolmatje en beleg deze voor driekwart met de pastinaakrijst. Spreid wat pompoen over de pastinaakrijst en leg hier wat courgette en verse salie op. Rol de sushi met behulp van het rolmatje. Hou de vulling binnen met je vingers. Snijd de sushi in stukjes en serveer deze met sojasaus.
Wat heb je nodig?
- 2 nori vellen
- 1 pastinaak
- 1 eetlepel tahini
- 2 theelepels rijstazijn
- 1 theelepel sojasaus
- 200 gram pompoen, geschild en in stukjes
- 1 eetlepel olijfolie
- een halve courgette, in reepjes
- 6 blaadjes verse salie
Hoe maak je deze vegan sushi?
Rooster de pompoenblokjes met de olijfolie in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20 tot 30 minuten of tot de stukjes zacht zijn. Pureer deze vervolgens tot een glad mengsel.
Snij de pastinaak in blokjes en voeg deze toe aan een keukenmachine. Pulse een aantal keer, maar zorg ervoor dat het nog niet de structuur van rijst heeft. Voeg nu de tahini, rijstazijn en sojasaus toe en mix de pastinaak tot er een soort rijst ontstaat.
Leg een nori vel op een rolmatje en beleg deze voor driekwart met de pastinaakrijst. Spreid wat pompoen over de pastinaakrijst en leg hier wat courgette en verse salie op. Rol de sushi met behulp van het rolmatje. Hou de vulling binnen met je vingers. Snijd de sushi in stukjes en serveer deze met sojasaus.
Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.