De ideale vleesvervanger!
Paneer is een kaas gemaakt van koemelk. In India wordt paneer veel gegeten bij bijvoorbeeld curry's. Maar je kunt met paneer ook spiesjes maken voor op de barbecue of marineren en toevoegen aan je favoriete buddha bowl. Door het hoge eiwitgehalte is de kaas ook een goed alternatief voor vlees. Daarnaast bevat paneer relatief weinig vet en zout, wat voor een kaas uniek is! Je kunt paneer zelf maken, maar ook gewoon heel eenvoudig van Apetina in de supermarkt kopen!
Ingrediënten
voor 4 personen
225 g Apetina® Paneer, in blokjes van 2 x 2 cm
800 g verse spinazie
3 aardappelen, geschild en in blokjes
200 ml yoghurt
1 witte ui, geschild en in stukken gesneden
3 teentjes knoflook
3 cm gember, geschild en geraspt
1 gele chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
½ tl kurkuma
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1
Plaats een pan met kokend water op het vuur en kook hierin de aardappelblokjes in 8-10 minuten gaar. Haal de aardappels met behulp van een schuimspaan uit het water en laat deze afkoelen.
Stap 2
Bereid de spinazie in de pan waarin zojuist de aardappels gekookt zijn. Blancheer de spinazie 10 seconden in kokend water, haal de spinazie uit de pan en verplaats de spinazie naar een kom met koud water. Laat de spinazie een minuut afkoelen en knijp deze vervolgens uit zodat het meeste vocht uit de spinazie is. Snijd de spinazie grof.
Stap 3
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de blokjes Apetina® Paneer tot deze aan alle kanten goudbruin zijn geworden. Haal de blokjes uit de pan en laat afkoelen op een keukenpapiertje
Stap 4
Doe de ui, knoflook, gember en chilipeper in een vijzel of keukenmachine. Maal de ingrediënten fijn tot een gladde pasta. Voeg de chilipeper, komijn, koriander en kurkuma toe en meng alles nog een keer goed door elkaar.
Stap 5
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Voeg de kruidenpasta die je zojuist gemaakt hebt toe aan de pan. Laat het geheel, terwijl je het mengsel af en toe doorroert, bakken totdat het geheel bruin begint te kleuren en de kruidige geuren je tegemoetkomen. Zet het vuur laag en roer de yoghurt door de kruidenpasta. Meng alles goed door elkaar.
Stap 6
Voeg de spinazie toe aan de pan en meng met de kruidenpasta. Voeg de aardappelblokjes en paneer toe aan de pan en serveer met rijst of naan.
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Ehm, waar is de rest van het recept?!
15:40 16 februari 2024Yay! Super!
17:08 16 februari 2024Als het goed is, is het nu opgelost en kun je het recept zien!
16:11 16 februari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Zeer aan te bevelen! Ik hou van het vleugje spinazie!
11:53 19 januari 2024Hi Joep, Wat goed! Spinazie is een heerlijke toevoeging aan het gerecht :-) Groetjes, Daniëlle
11:53 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ik heb het recept met planeet gemaakt. Super lekker. De volgende keer maak ik de paneer alleen niet meer ver van tevoren. Het was namelijk nu wat droog geworden. Ik ga het binnenkort gebruiken in een pasta saus!
11:53 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.