Ingrediënten
Voor
personen
Voor de bagels
Voor de marinade
Zo maak je de vegan zalm bagel
Stap 1
Leg de tomaten in een hittebestendige schaal. Giet hier kokend water overheen en laat dit voor 60 seconden liggen of tot wanneer het velletje los begint te raken. Giet de tomaten af, spoel kort na met koud water en verwijder het velletje. Halveer de tomaten, verwijder vervolgens de zaadlijsten en snijd de tomaat in dunne reepjes.
Stap 2
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de reepjes tomaat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
Stap 3
Bereid de bagels volgens de instructies op de verpakking en laat even afkoelen.
Stap 4
Snijd de bagels doormidden en beleg met plantaardige roomkaas, de vegan zalm, komkommer, rode ui, de kappertjes en kiemgroente. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.
Ga jij deze vegan zalm bagels voor Vaderdag maken?
Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Of neem eens een kijkje in dit lijstje met 15 x vegan comfort food recepten voor de lunch!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.