Vaderdag recept: Vegan zalm bagel
Isabel Boerdam

Vaderdag recept: Vegan zalm bagel

zaterdag 15 juni 2024
Naar recept
Morgen is het Vaderdag en wat is er nou leuker dan je vader verrassen met een heerlijk ontbijtje? Liefde gaat immers door de maag (helemaal bij mannen ;-)) en met een zelfgemaakte maaltijd zit je altijd goed! Verras je vader daarom met deze heerlijke vegan zalm bagels. De "zalm" wordt gemaakt van tomaat en door de ui, kappertjes en kiemgroente krijgen deze bagels een lekkere pittige touch. Benieuwd naar het recept? Lees hier hoe je het zelf maakt!

Ingrediënten

35 minuten voorbereiden
minuten koken

Voor

4

personen

Voor de bagels

Voor de marinade

Zo maak je de vegan zalm bagel

Stap 1

Leg de tomaten in een hittebestendige schaal. Giet hier kokend water overheen en laat dit voor 60 seconden liggen of tot wanneer het velletje los begint te raken. Giet de tomaten af, spoel kort na met koud water en verwijder het velletje. Halveer de tomaten, verwijder vervolgens de zaadlijsten en snijd de tomaat in dunne reepjes.

Stap 2

Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de reepjes tomaat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.

Stap 3

Bereid de bagels volgens de instructies op de verpakking en laat even afkoelen.

Stap 4

Snijd de bagels doormidden en beleg met plantaardige roomkaas, de vegan zalm, komkommer, rode ui, de kappertjes en kiemgroente. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct.

Ga jij deze vegan zalm bagels voor Vaderdag maken?

Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Of neem eens een kijkje in dit lijstje met 15 x vegan comfort food recepten voor de lunch!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.