Lunchen met pannenkoeken, iets wat vroeger echt een cadeautje was! In het nieuwe kookboek van Suzanne Beekenkamp ‘Vaker plantaardig’ is dit heerlijke lunchrecept te vinden voor hartige pannenkoeken. Varieer met de kruiden en groenten die jij lekker vindt en je schotelt jezelf zo een heerlijke plantaardige lunch voor!
Ingrediënten
voor 4 pannenkoeken
150 g kikkererwtenmeel
250 ml water
1 el verse bieslook, fijngesneden
snufje peper
olie om in te bakken
voor de topping
Roze bieten hummus, zelfgemaakt
groenten naar wens, gegrild
1. Doe het kikkererwtenmeel en het water in een kom en meng dit met een garde. Roer naar smaak wat bieslook en peper door dit beslag. Laat het beslag een halfuur staan.
2. Verhit een klein beetje olie in een pan en laat de pan goed heet worden. Schep een een flinke lepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten gaar.
3. Besmeer de pannenkoek met hummus en beleg daarna met gegrilde groenten.
Tip: Je kunt de pannenkoek ook beleggen met gebakken champignons en spinazie.
Heb Ben jij benieuwd geworden naar 'Vaker plantaardig!'? Of heb jij dit recept al eens gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Vaker plantaardig
Suzanne Beekenkamp
€24,95 | Passie
ISBN 978-94 92847 08 9
Ingrediënten
voor 4 pannenkoeken
150 g kikkererwtenmeel
250 ml water
1 el verse bieslook, fijngesneden
snufje peper
olie om in te bakken
voor de topping
Roze bieten hummus, zelfgemaakt
groenten naar wens, gegrild
Zo maak je de hartige pannenkoeken met kikkererwtenmeel
1. Doe het kikkererwtenmeel en het water in een kom en meng dit met een garde. Roer naar smaak wat bieslook en peper door dit beslag. Laat het beslag een halfuur staan.
2. Verhit een klein beetje olie in een pan en laat de pan goed heet worden. Schep een een flinke lepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten gaar.
3. Besmeer de pannenkoek met hummus en beleg daarna met gegrilde groenten.
Tip: Je kunt de pannenkoek ook beleggen met gebakken champignons en spinazie.
Heb Ben jij benieuwd geworden naar 'Vaker plantaardig!'? Of heb jij dit recept al eens gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Vaker plantaardig
Suzanne Beekenkamp
€24,95 | Passie
ISBN 978-94 92847 08 9
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Tik op de beste shakshouka en kom bij de hartige pannenkoek. Die heb ik zelf al gecreeers dus …. Niet echt een voltreffer.
12:17 12 februari 2024Hi Hans, dat is gek. Hier vindt je het recept naar de ultieme shakshuka: https://www.dehippevegetarier.nl/gezonde-vegetarische-recepten/de-ultieme-shakshuka/ Groetjes, Saar
11:41 13 februari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.