Vandaag delen we het recept voor een super feestelijke en zomerse lekkernij: aardbeientaart. Met dit recept maak je niet alleen een taart die verrukkelijk van smaak is, maar ook eentje die helemaal vegan is! Het recept komt namelijk uit het kookboek 'Van de vegan bakker' van meesterbakker Rodolphe Landemaine. Hierin vind je een heleboel heerlijke, veganistische recepten voor brood, gebak, taart, koekjes en meer. Of je vandaag nou iets te vieren hebt of niet, deze geweldige aardbeientaart móet je maken. Gegarandeerd genieten!
Ingrediënten
Voor 1 taart van 6 tot 8 stukjes
Voor het Bretonse zanddeeg
135 g plantaardige margarine
65 g poedersuiker
65 g amandelmeel
30 g sojamelk
100 g tarwebloem (T45)
Voor het banketbakkersroom
225 g sojamelk
25 g rietsuiker
4 g vanillepasta
25 g druivenpitolie
20 g maïzena
Voor de garnering
500 g aardbeien
poedersuiker
Bereidingswijze
Bereiden: 40 minuten
Rusten in de koelkast: 30 minuten
Bakken: 45 minuten
1. Maak het Bretonse zanddeeg: meng in de kom van een keukenmachine met platte menghaak de zelfgemaakte margarine, poedersuiker en het amandelmeel. Voeg de sojamelk toe en meng nogmaals. Doe de tarwebloem erbij en meng alles tot een zanderige textuur ontstaat.
2. Verhit de oven tot 160 °C (heteluchtoven). Rol het Bretons zanddeeg met een deegroller uit tot een dikte van 1,5 cm. Leg er een ingevette taartring met een diameter van 22 cm op en steek er een deegschijf uit. Zet die 45 minuten in de oven en laat afkoelen.
3. Maak intussen de banketbakkersroom (zie pag. 62). Spuit met een spuitzak een laag banketbakkersroom in het midden van het deeg.
4. Snijd de aardbeien doormidden en leg ze in een rozetvorm op de hele taart. Strooi er tot slot wat poedersuiker over.
Ben jij benieuwd geworden naar Van de vegan bakker? En heb jij deze aardbeientaart ook gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor 1 taart van 6 tot 8 stukjes
Voor het Bretonse zanddeeg
135 g plantaardige margarine
65 g poedersuiker
65 g amandelmeel
30 g sojamelk
100 g tarwebloem (T45)
Voor het banketbakkersroom
225 g sojamelk
25 g rietsuiker
4 g vanillepasta
25 g druivenpitolie
20 g maïzena
Voor de garnering
500 g aardbeien
poedersuiker
Bereidingswijze
Bereiden: 40 minuten
Rusten in de koelkast: 30 minuten
Bakken: 45 minuten
1. Maak het Bretonse zanddeeg: meng in de kom van een keukenmachine met platte menghaak de zelfgemaakte margarine, poedersuiker en het amandelmeel. Voeg de sojamelk toe en meng nogmaals. Doe de tarwebloem erbij en meng alles tot een zanderige textuur ontstaat.
2. Verhit de oven tot 160 °C (heteluchtoven). Rol het Bretons zanddeeg met een deegroller uit tot een dikte van 1,5 cm. Leg er een ingevette taartring met een diameter van 22 cm op en steek er een deegschijf uit. Zet die 45 minuten in de oven en laat afkoelen.
3. Maak intussen de banketbakkersroom (zie pag. 62). Spuit met een spuitzak een laag banketbakkersroom in het midden van het deeg.
4. Snijd de aardbeien doormidden en leg ze in een rozetvorm op de hele taart. Strooi er tot slot wat poedersuiker over.
Ben jij benieuwd geworden naar Van de vegan bakker? En heb jij deze aardbeientaart ook gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.