Recepten
Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn en dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag maken we een buddha bowl met gemarineerde tofu.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 verpakking tofu (375 g)
2 el sojasaus
1 teen knoflook
1 tl gember
320 g zilvervliesrijst
3 tomaten
1/4 komkommer
200 g rodekool
200 g spinazie
250 g champignons
olijfolie
Bereidingswijze
TIP: de marinade van de tofu kan je bij het serveren als dressing gebruiken!
Het ideale aan een buddha bowl? Je kan eindeloos variëren! Gebruik de restjes groente uit je koelkast waar je geen raad mee weet!
Heb jij dit recept of een ander vega budget recept gemaakt? Laat het ons dan weten in de reacties of stuur een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 verpakking tofu (375 g)
2 el sojasaus
1 teen knoflook
1 tl gember
320 g zilvervliesrijst
3 tomaten
1/4 komkommer
200 g rodekool
200 g spinazie
250 g champignons
olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de tofu in blokjes en doe deze in een kom, snijd de gember en de knoflook fijn. Mix de tofu met de gember, knoflook en sojasaus en laat deze even intrekken terwijl je de rest van de maaltijd klaarmaakt.
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Snijd de tomaten en de komkommer in blokjes en de rodekool in kleine reepjes/stukjes.
- Bak de spinazie en champignons kort in de pan met olijfolie.
- Verdeel de rijst over vier kommen en plaats de groenten erbovenop.
- Bak vervolgens de tofu krokant in een koekenpan.
- Voeg de tofu toe aan de buddha bowl.
TIP: de marinade van de tofu kan je bij het serveren als dressing gebruiken!
Het ideale aan een buddha bowl? Je kan eindeloos variëren! Gebruik de restjes groente uit je koelkast waar je geen raad mee weet!
Heb jij dit recept of een ander vega budget recept gemaakt? Laat het ons dan weten in de reacties of stuur een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.