Ingrediënten
Voor
personen
Ingredients
Zo maak je de gezonde vegetarische kapsalon
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2
Snijd de aardappels in frietjes van ongeveer 1 centimeter dik en spoel deze goed af met koud stromend water. Dep de frietjes goed droog en doe ze in een bak. Verdeel 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels zonnebloemolie er goed doorheen. Breng eventueel op smaak met zout. Sprenkel hierna de bloem (niet te veel) over de frietjes, zorg ervoor dat elk frietje bedekt is.
Stap 3
Verdeel de frietjes over een bakplaat en bak ze in 30-40 minuten gaar in de oven op 200 °C (schep halverwege om). Als je in het bezit bent van een airfryer, kunnen de frietjes hier ook in gebakken worden op 200 °C voor ongeveer 15 minuten.
Stap 4
Maak ondertussen de knoflooksaus door de knoflook te persen en dit te mengen met de mayonaise, Griekse yoghurt en peper en zout naar smaak (optioneel: als je van pittig houdt kan je er sambal bij doen).
Stap 5
Snijd de komkommer en tomaatjes in kwartjes en de ui in halve ringen. Snij de wortel en sla en snijd in dunne reepjes.
Stap 6
Zet een koekenpan op het vuur met 2 eetlepels olijfolie en bak hier kort de vegetarische shoarma in.
Stap 7
Pak 1 grote ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes. Schep hier de frietjes in, verdeel de vegetarische shoarma erover. Strooi de kaas eroverheen en zet ze 10 minuten in de oven op grillstand.
Stap 8
Wanneer het klaar is en de kaas is gesmolten, verdeel je de sla, komkommer, tomaatjes, ui, wortel en knoflooksaus eroverheen.
Heb jij deze gezonde vegetarische kapsalon al gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Die vega kapsalon is mega lekker
11:46 19 januari 2024Hoi! Wat leuk om te horen, dankjewel :-)
11:46 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
He Sammie, wat een leuk artikel. Ik denk dat het iets is dat veel mensen wel zouden willen proberen. Voor een redelijk lage prijs toch lekker vegetarisch eten.
11:46 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.