Recepten
Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Deze keer delen we het recept voor een witlof plaattaart met peer en hazelnoten!
voor 4 personen
6 plakjes bladerdeeg
1 peer, geschild en in plakjes
1-2 stuk(s) witlof
½ el boter
2 tl honing
1-2 tl citroensap
1 handje hazelnoten, grof gehakt
paar takjes tijm
1. Haal de bakplaat uit de oven en beleg deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snijd de onderkant van de stronk(en) witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in repen en doe deze in een kom.
3. Verwarm in een pannetje de boter met de honing en wat tijm. Giet de boter in de kom met lof en hussel. Laat eventjes staan.
4. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op de bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak 10 minuten.
5. Hussel de plakjes peer in een kom met wat citroensap.
7. Haal de bakplaat uit de oven en beleg met de witlof. Maak af met wat plakjes peer. Strooi de gehakte hazelnoten over de plaattaart en schuif deze nog 25 minuten in de oven.
Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 personen
6 plakjes bladerdeeg
1 peer, geschild en in plakjes
1-2 stuk(s) witlof
½ el boter
2 tl honing
1-2 tl citroensap
1 handje hazelnoten, grof gehakt
paar takjes tijm
Bereidingswijze
1. Haal de bakplaat uit de oven en beleg deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snijd de onderkant van de stronk(en) witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in repen en doe deze in een kom.
3. Verwarm in een pannetje de boter met de honing en wat tijm. Giet de boter in de kom met lof en hussel. Laat eventjes staan.
4. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op de bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak 10 minuten.
5. Hussel de plakjes peer in een kom met wat citroensap.
7. Haal de bakplaat uit de oven en beleg met de witlof. Maak af met wat plakjes peer. Strooi de gehakte hazelnoten over de plaattaart en schuif deze nog 25 minuten in de oven.
Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Notities
Op zoek naar meer recepten met peer? Neem dan een kijkje in dit artikel.
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
6 Reacties
Ik had de peer vervangen door appel en de hazelnoot door walnoten. Viel hier erg in de smaak, zelfs bij m’n dochter van 8
11:47 19 januari 2024Hi Mariska, Dt klinkt heerlijk! Fijn dat je dochtertje het recept ook lekker vond! :-) Groetjes, Daniëlle
11:47 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ziet er lekker uit, maar wel erg weinig groenten, zo kom je natuurlijk nooit aan je 250 gram per persoon. ik ga het voor 2 personen maken maar wel met 600 gram witlof en 4 plakjes bladerdeeg
11:47 19 januari 2024Hi Olga, je kunt naast de plaattaart natuurlijk altijd een salade of soep serveren :)
11:47 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ik heb nog nooit witlof gehad en dit recept lijkt me heel lekker, maar mijn man meent zich uit zijn kindertijd te herinneren dat witlof erg bitter is, klopt dat?
11:47 19 januari 2024Hi Inge, daar heeft je man gelijk in! Van nature is witlof redelijk bitter inderdaad. Maar het ligt er natuurlijk aan wat je er mee doet qua bereiding. De peer in dit gerecht maakt het al meteen een stuk zoeter. In zo'n taart zal het anders smaken dan wanneer je dit los eet. Ik zou het zeker proberen :)
11:47 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ik heb hem gemaakt! Ook alles vervangen voor vegan producten en vond het heel lekker!! Alleen vulde het niet heel erg, had nog best veel honger na het eten
11:47 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.