Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor het broodje
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Stap 2
Snijd de paprika, courgette en aubergine in plakken en verdeel deze in een pan of over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groenten met een scheutje olijfolie, breng op smaak met peper en zout en rooster of bak de groenten ongeveer 10-12 minuten in de oven of in de pan.
Stap 3
Bestrijk de boterhammen met hummus en verdeel de gegrilde groenten hierover.
Stap 4
Garneer met alfalfa en leg de boterhammen in een broodtrommel om mee te nemen.
Tip!
Maak van de restjes paprika, aubergine en courgette een pastasaus voor het avondeten. Of grill alle groenten en maak daar een salade of een broodje gegrilde groenten mee. Wil je dit brood recept nu iets specialer maken en je collega's nog iets meer jaloers op je lunch maken? Probeer dit recept dan eens met Turks brood.
Wil je nu de hummus zelf maken? Probeer dan eens dit recept!
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet gerecht voor in jouw broodtrommel?
Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Op zoek naar plantaardige lunchrecepten? Kijk dan eens hier voor onze favoriete vegan lunchrecepten.
Of liever een ander makkelijk lunchrecept, maar zonder brood? Probeer dan eens deze bulgursalade!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.