Vegetarische lunch: pastasalade met avocadodressing
Lieske van der Waals

Vegetarische lunch: pastasalade met avocadodressing

maandag 09 september 2019

Lunch halen in de kantine of toch gewoon je eigen bammetjes mee? De komende tijd delen wij iedere maandagochtend onze broodtrommelinspiratie voor een lekkere vegetarische lunch waar je collega’s of klasgenoten jaloers van worden ;-) Vandaag: pastasalade met avocadodressing! Ingrediënten voor 1 persoon of broodtrommel ;-) 80 g ongekookte volkoren penne ¼ courgette 25 g verse spinazie 100 g cherrytomaatjes 7,5 g verse basilicum ½ avocado ½ citroen, sap en rasp 2 el kwark 2 el olijfolie + extra om in te bakken zout en peper Bereidingswijze



  1. Kook de penne in ruim kokend water met een snufje zout en met de deksel op de pan in 8 minuten gaar. Giet de pan af, voeg een scheutje olijfolie toe aan de penne en hussel de pasta door elkaar. Laat de penne vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Snijd de courgette in partjes, halveer de cherrytomaten en snijd de verse spinazie grof.

  3. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, terwijl je deze af en toe doorroert, in 3-4 minuten gaar.

  4. Doe voor de avocado-basilicumdressing de avocado samen met de basilicum, olijfolie, kwark, het citroensap en de citroenrasp in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde dressing. Proef, en breng op smaak met zout en peper.

  5. Doe de penne, courgette, verse spinazie, cherrytomaatjes en avocadodressing in een kom en meng alles goed door elkaar. Doe de pastasalade in een broodtrommel en plaats tot gebruik in de koelkast.


Tip! Maak een dubbele portie om te delen, om een keer in de avond te eten of om later die week mee te nemen voor de lunch.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet gerecht voor in jouw broodtrommel?

Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!  

Op zoek naar meer pastasalades? Lees dan dit artikel met onze favoriete vegetarische pastasalades!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Ziet er lekker uit. De kwark ontbreekt in de bereiding, maar ik neem aan dat deze door de avocado basilicum dressing moet?

11:49 19 januari 2024

Hi An, Je kan zeker de kwark bij de dressing doen! Goed gezien :-) Groetjes, Daniëlle

11:49 19 januari 2024

Beste An, Dat is zeker zo! De kwark kan je bij de de rest van de dressing toevoegen. Groetjes, Daniëlle

11:49 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.