Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ‘bowls’ een van dé foodtrends van 2017 is. Gezonde en smakelijke ingrediënten gemixt in een mooie kom tot een kleurrijk en gezond geheel. Samen met Quorn maakte ik deze de veggie bowl met edamame en roerbakreepjes, met een Aziatisch tintje. YUM!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
Voor de bowl
280 gram Quorn roerbakreepjes
600 gram regenboogwortels (oranje, paars, geel)
200 gram verse edamame boontjes
100 gram verse spinazie
handje pompoenpitten
olijfolie, zout en peper
Voor de dressing
4 eetlepels sesamolie
3 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels tomatenpasta
1 eetlepel ahornsiroop
1 theelepel gembersiroop (optioneel)
Hoe maak je deze veggie bowl?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snij de regenboogwortels julienne (lange dunne reepjes), leg ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een beetje olijfolie, zout en peper.
3. Bak de wortels circa 15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Hussel ze regelmatig om aanbranden te voorkomen.
4. Bereid de Quorn roerbakreepjes volgens de instructies op de verpakking.
5. Maak dan de dressing. Doe alle ingrediënten in een bakje en mix tot een egale dressing. Proef en pas de smaak aan naar wens, eventueel met zout en peper.
6. Doe de pompoenpitten in een koekenpan, bestrooi met wat zout en bak ze kort tot ze goudbruin kleuren en krokant zijn.
7. Maak tot slot je bowl! Verdeel de spinazie over de kommen, leg de geroosterde wortels en edamame boontjes erop en sprenkel de dressing erover. Verdeel tot slot de roerbakreepjes over de kommen en bestrooi met pompoenpitten.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
Voor de bowl
280 gram Quorn roerbakreepjes
600 gram regenboogwortels (oranje, paars, geel)
200 gram verse edamame boontjes
100 gram verse spinazie
handje pompoenpitten
olijfolie, zout en peper
Voor de dressing
4 eetlepels sesamolie
3 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels tomatenpasta
1 eetlepel ahornsiroop
1 theelepel gembersiroop (optioneel)
Hoe maak je deze veggie bowl?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snij de regenboogwortels julienne (lange dunne reepjes), leg ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een beetje olijfolie, zout en peper.
3. Bak de wortels circa 15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Hussel ze regelmatig om aanbranden te voorkomen.
4. Bereid de Quorn roerbakreepjes volgens de instructies op de verpakking.
5. Maak dan de dressing. Doe alle ingrediënten in een bakje en mix tot een egale dressing. Proef en pas de smaak aan naar wens, eventueel met zout en peper.
6. Doe de pompoenpitten in een koekenpan, bestrooi met wat zout en bak ze kort tot ze goudbruin kleuren en krokant zijn.
7. Maak tot slot je bowl! Verdeel de spinazie over de kommen, leg de geroosterde wortels en edamame boontjes erop en sprenkel de dressing erover. Verdeel tot slot de roerbakreepjes over de kommen en bestrooi met pompoenpitten.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Dit gerecht is niet vegan, want Quorn bevat ei!
12:10 19 januari 2024Excuus, dat was inderdaad een fout. We hebben het aangepast!
12:10 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.