Vegan budget: gnocchi met pesto van doperwten
Lauren Kreijger

Vegan budget: gnocchi met pesto van doperwten

zaterdag 04 januari 2020
Na al onze vega budget recepten van het afgelopen jaar, vonden wij het tijd worden voor een upgrade. Tijd voor vegan budget! Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Ons eerste vegan budget recept: gnocchi met pesto van doperwten!

Ingrediënten
Voor 4 personen
10 minuten bereidingstijd
500 g gnocchi
225 g doperwten
30 ml extra vierge olijfolie
20 g pijnboompitten
halve teen knoflook, fijngesneden
1 mespunt peper, naar smaak
1-2 tl witte wijnazijn
peper en zout
evt. extra pijnboompitten ter garnering

Extra
Staafmixer of blender

Bereidingswijze

  1. Pureer de doperwten met olijfolie, pijnboompitten, knoflook en een mespunt peper tot een gladde pesto. Voeg hier 1 tl witte wijnazijn aan toe. Meng de azijn door de dressing en proef. Je kan indien gewenst nog 1 extra tl witte wijnazijn toevoegen. Voeg tot slot peper en zout toe naar smaak.

  2. Breng 3 liter water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Wanneer de gnocchi naar boven komt drijven, hoeft deze nog maar 2 minuten te koken. Haal na de 2 minuten de pan van het vuur en giet de gnocchi af met behulp van een vergiet. Schep de gnocchi terug in de pan.

  3. Voeg 4 el pesto toe aan de pan met gnocchi en schep voorzichtig om. Verdeel de gnocchi over 4 borden en serveer.


Tip! Rooster wat extra pijnboompitten en gebruik deze als garnering.

Heb jij dit vegan budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.