Het witte goud: wij zijn er gek op! We zijn dan ook maar al te blij dat asperges weer in het seizoen zijn. We konden niet wachten om dit recept met jullie te delen, zodat jullie direct de keuken in kunnen duiken! En vanaf mei begint het aspergeseizoen echt vollop, dus tijd om wat inspiratie op te doen. Vegan of niet vegan, met deze asperges met krieltjes, tofu en hollandaisesaus maak je iedereen blij!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
voor de tempeh bacon
voor de hollandaisesaus
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Stap 2
Snijd de tempeh in dunne plakjes van 0,5 centimeter. Meng de sojasaus, agavesiroop, gerookte paprikapoeder en wat zonnebloemolie in een lage kom. Doe de tempeh reepjes in de marinade en laat 2 minuten marineren. Verdeel de tempeh reepjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven voor 20 minuten totdat deze goudbruin kleuren. Keer halverwege om.
Stap 3
Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel wat zonnebloemolie over de krieltjes heen. Breng op smaak met zout en peper. Bak de krieltjes in 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin kleuren.
Stap 4
Breng ondertussen een ruime kookpan met water aan de kook en kook de asperges in 10 minuten gaar.
Stap 5
Bereid de tofu. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en voeg de verkruimelde tofu en kurkuma toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak de tofu 7 minuten totdat deze knapperig is geworden.
Stap 6
Meng de ingrediënten voor de hollandaisesaus in een steelpan met een garde en verwarm op lage temperatuur zodat de saus warm geserveerd kan worden.
Stap 7
Verdeel de gekookte asperges en de gebakken krieltjes over de borden. Giet hier de warme hollandaisesaus overheen en schep de tofu er bovenop. Serveer met de tempeh bacon en garneer met de fijngesneden bieslook. Serveer direct.
Ga jij deze vegan variant op klassieke asperges uitproberen?
Deel een foto op Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op het blog of op Facebook! Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Vandaag gemaakt. We hebben er van genoten. Wel een beetje aangepast… zoete aardappel ipv krieltjes. Vegan smeltkaas ipv saus… en kala namak zout over de tofu! Helaas geen foto, maar het was prachtig.
11:35 19 januari 2024Hi Bram, Dat klinkt erg goed! We kunnen ons inderdaad wel inbeelden dat dit heerlijk heeft gesmaakt met zoete aardappel. Liefs, Tessa
11:35 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.