Vegan pasta met aubergine in tomatensaus
Lieske van der Waals

Vegan pasta met aubergine in tomatensaus

maandag 05 oktober 2020
Het wordt kouder en dat betekent dat het tijd is voor makkelijke, verwarmende gerechten boordevol smaak. Vandaag maken wij het klassieke Italiaanse gerecht ‘pasta alla norma’ ofwel vegan pasta met aubergine in tomatensaus die binnen 30 minuten op tafel staat!



Heinz Tomato Frito
Koken met Heinz Tomato Frito is een hele makkelijke manier om veel smaak toe te voegen aan je favoriete gerecht. Heinz Tomato Frito krijgt zijn rijke smaak doordat de knoflook en ui 2,5 uur gesudderd hebben in zonnebloemolie en vervolgens gemengd zijn met zongerijpte tomaten. Dit maakt het een rijke basis voor verschillende gerechten. Dat is ook de reden dat wij Heinz Tomato Frito standaard in ons keukenkastje hebben staan, zo geef je ieder gerecht binnen een handomdraai meer smaak! Zo veel smaak zelfs, dat zout toevoegen niet nodig is.



Ingrediënten
voor 4 personen
2 aubergines
1 pakje (330 ml) Heinz Tomato Frito
1 pakje (390 g) Heinz Tomato Cubes Natural
400 g volkoren rigatoni
15 g basilicum
2 tl kappertjes
1 el rode wijnazijn
½ tl chilivlokken
zonnebloemolie
peper, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in de lengte doormidden, leg ze met de snijkant naar onder en snijd ze nog een keer in de lengte door. Snijd de aubergineparten vervolgens in de breedte in grove stukken.

  2. Verhit zonnebloemolie op middelhoge temperatuur in een pan met dikke bodem en voeg hier de aubergine aan toe. Roerbak de partjes aubergine 10 minuten totdat ze in formaat zijn afgenomen en goudbruin zijn geworden. Breng de aubergine op smaak met peper, voeg de chilivlokken en kappertjes toe aan de pan en roerbak het geheel nog 2 minuten.

  3. Verlaag de temperatuur van de warmtebron. Voeg Heinz Tomato Frito, Heinz Tomato Cubes Natural en rode wijnazijn toe aan de pan en laat de saus 15 minuten pruttelen.

  4. Bereid ondertussen de volkoren rigatoni volgens de instructies op de verpakking en snijd de basilicum grof.

  5. Voeg de helft van de basilicum samen met de rigatoni toe aan de pan met de saus en roer het geheel goed door.

  6. Verdeel de pasta alla norma over de borden en garneer met overgebleven basilicum.


Smakelijk!

Dit artikel is in samenwerking met Heinz.

Wat is jouw favoriete gerecht met Heinz Tomato Frito? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn ontzettend benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen!! Je krijgt 5 euro korting met de code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.