Vegan sushibowl burger
Lauren Kreijger

Vegan sushibowl burger

donderdag 28 mei 2020
We vieren vandaag het bestaan van 's werelds meest bekende comfort food: de hamburger. Ja dat horen jullie goed, het is vandaag International Hamburger Day! Om dit te vieren, hebben wij een hele speciale vegan burger recept voor jullie gecreëerd: een veganistische sushibowl burger! Ga jij 'm maken op deze bijzondere dag?

Ingrediënten
Voor 4-5 vegan sushibowl burgers
50 g quinoa
175 g edamame bonen uit de diepvries
6 el soja kwark
2 el sojasaus
50 g speltmeel
4 volkoren broodjes

Dressing
2 el vegan mayonaise
2 el limoensap
½ -1 tl chilivlokken

Toppings voor op jouw vegan burger
1 avocado
peper en zout naar smaak
1 klein zakje verse rode kool (300 g)
4 handjes mangostukjes (uit de diepvries)


Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa en edamame volgens de instructies op de verpakkingen. Giet beide af.

  2. Doe de edamame bonen samen met de soja kwark en sojasaus in een blender. Maal tot een grof-gladde massa. Giet deze over in een grote kom.

  3. Voeg speltmeel en quinoa toe aan de kom en meng de ingrediënten door elkaar. Dit is het vegan sushibowl burger beslag.

  4. Verhit een scheut olijfolie in een pan. Vul een bakje met water en doe hier een lepel in. Schep met een natte lepel een hoopje beslag in de pan. Druk plat met de lepel. Keer na enkele minuten, wanneer de andere kant goudbruin is, de vegan burger om.

  5. Doe de mayonaise, het limoensap en de chilivlokken in een kommetje en meng.

  6. Snijd de avocado open in de lengte en verwijder de pit. Schep de inhoud van de avocado in een kommetje en voeg hier een flinke snuf peper en zout aan toe. Prak fijn.

  7. Snijd de broodjes open en besmeer het onderste gedeelte met wat avocado. Strooi hier de rode kool overheen en maak af met de burger, mango en dressing. Nu alleen nog maar genieten van deze vegan sushibowl burger!


Ga jij deze vegan burger maken? Of heb je een ander lekker plantaardig recept liggen? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.