Lahmacun, oftewel Turkse pizza
Lahmacun, oftewel Turkse pizza, is een dunne, knapperige flatbread belegd met een gekruide mix van gehakt, tomaten en kruiden. Dit populaire gerecht uit de Turkse keuken wordt vaak opgerold en geserveerd met verse groenten en een scheutje citroensap, waardoor het zowel smaakvol als verfrissend is. Vandaag maken wij zelf een vegan variant!
Ingrediënten
Voor
personen
Voor de Turkse pizza
Voor de vegan gehaktmix
Voor de plantaardige knoflooksaus
Bereidingswijze vegan Turkse pizza
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Meng alle ingrediënten voor de gehaktmix in een keukenmachine of met de hand in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Leg de wrap op een bakpapiertje en besmeer hem met passata. Laat een klein randje aan de buitenkant vrij. Verdeel het gehaktmengsel over de wrap en bak hem ongeveer 4 minuten in de oven. Let op dat de wrap niet knapperig wordt want deze moet nog gerold worden
Stap 3
Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Beleg de Turkse pizza met de toppings, rol hem op en schep de knoflooksaus eroverheen. Dit is verantwoord genieten!
Heb jij deze vegan Turkse pizza gemaakt?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Opzich lekker maar zou zelf vegan strooi kaas er over heen gooien, dat is wel een must en heerlijk als het mee de oven in gaat. Oh en pas op niet te veel peterselie er in gooien haha oeps.
18:28 29 augustus 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.