Deze taco’s gevuld met bloemkool, radijsjes en Tomatillo salsa zijn een feestje op ieder festival. We maken dit jaar ons eigen foodfestival en de kruidige bloemkool steelt de show! Typisch Tex Mex – of moeten we zeggen Next Mex – streetfood. Wie durft? #diyfoodfestival
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 bloemkool
1 krop romeinse sla
5 radijsjes
100 g pompoenpitten
2 el olie
50 ml water
1½ verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 zakje Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta
1 fles Santa Maria Tomatillo Salsa
Bereidingswijze
1. Snijd de radijsjes in plakjes en de sla in grove stukken. Leg alles op een schaal en zet opzij.
2. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 10 seconden per kant tot ze licht geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
3. Verdeel de bloemkool in roosjes. Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de bloemkoolroosjes in de hete pan en wacht twee minuten voor je gaat roeren in de pan, zodat ze mooi bruin kleuren. Als de bloemkool bruin is en wat zacht is geworden, voeg je de Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta en wat water toe terwijl je roert. Haal de pan daarna van het vuur.
4. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.
TIP: Serveer met geroosterde mais als bijgerecht! Rooster een blik uitgelekte mais in wat olie in een pan tot het bruin is. Meng de mais wanneer afgekoeld met 2-3 eetlepels mayonaise. Bestrooi met gerookte paprikapoeder of chipotle chili.
Fotocredits: Santa Maria
Receptcredits: Santa Maria
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 bloemkool
1 krop romeinse sla
5 radijsjes
100 g pompoenpitten
2 el olie
50 ml water
1½ verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 zakje Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta
1 fles Santa Maria Tomatillo Salsa
Bereidingswijze
1. Snijd de radijsjes in plakjes en de sla in grove stukken. Leg alles op een schaal en zet opzij.
2. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 10 seconden per kant tot ze licht geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
3. Verdeel de bloemkool in roosjes. Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de bloemkoolroosjes in de hete pan en wacht twee minuten voor je gaat roeren in de pan, zodat ze mooi bruin kleuren. Als de bloemkool bruin is en wat zacht is geworden, voeg je de Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta en wat water toe terwijl je roert. Haal de pan daarna van het vuur.
4. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.
TIP: Serveer met geroosterde mais als bijgerecht! Rooster een blik uitgelekte mais in wat olie in een pan tot het bruin is. Meng de mais wanneer afgekoeld met 2-3 eetlepels mayonaise. Bestrooi met gerookte paprikapoeder of chipotle chili.
Fotocredits: Santa Maria
Receptcredits: Santa Maria
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Lekkerrrrr
11:37 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.