De warme maanden zijn aangebroken, en we hebben al even kunnen genieten van heerlijk zomers weer! Zodra de zon begint te schijnen, is het tijd om de barbecue aan te steken en heerlijk buiten te tafelen. Heb je geen barbecue? Geen paniek! Vandaag delen we een recept dat je ook binnen kan maken om mee naar buiten te nemen voor een zomerse picknick. Met dit wrap recept kan je oneindig combineren met verschillende ingrediënten. Deze Griekse versie met hummus en gegrilde groenten is een echte aanrader. Voor wat extra frisheid kan je er nog een yoghurtsausje bij maken. Makkelijk te bereiden en ideaal om mee te nemen!
Wraps met hummus, gegrilde groenten en yoghurtsaus
Ingrediënten
Voor
personen
Voor de wraps met vullingVoor de wraps met vulling
Voor het yoghurtsausje
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Halveer de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snijd in dunne repen. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Snijd de courgette ook in de lengte in dunne plakken.
Stap 2
Doe de paprika, aubergine en courgette in een mengkom en giet er een beetje olie overheen. Meng met je handen zodat alle groenten bedekt zijn met een klein beetje olie.
Stap 3
Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Grill de groenten tot ze zwarte strepen hebben. Leg de groenten die klaar zijn in een ovenschaal in de warme oven om ze warm te houden.
Stap 4
Leg als de groenten bijna klaar zijn de tortilla wraps in de oven om goed warm te worden. Let op dat ze niet te knapperig worden, want dan vouwen ze niet lekker meer. Je kan ze ook in de magnetron verwarmen volgens instructie op de verpakking.
Stap 5
Meng de yoghurt met een snufje zout en peper, het komijnpoeder en de uitgeperste knoflook tot een lekker sausje.
Stap 6
Besmeer de tortilla’s met de humus, beleg met gegrilde groenten er leg een beetje waterkers op. Serveer het yoghurtsausje erbij.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Lekker, maar niet heel bijzonder Oven niet gebruikt (bord met folie werkt ook) Wrap altijd opwarmen in een pan
12:13 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Sinds half jaar eten we meer vegetarisch, dit recept vanavond gemaakt en mijn dochter en ik hebben ervan gesmuld, erg lekker! Ik houd alleen de gegrilde groenten niet warm in de oven, in een schaal met deksel blijven ze ook warm zeker als je het kort voordat je gaat eten maakt.
12:13 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Oh wat ziet dit er lekker uit!
12:13 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.