Zomerse smoothie bowl: Chocolade en kersen
Miriam Groot

Zomerse smoothie bowl: Chocolade en kersen

maandag 17 juli 2017
Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Wist je dat de meeste Oreo’s veganistisch zijn? De naturel koekjes in ieder geval. Deze zijn gemaakt met soja in plaats van melk. Nu zijn Oreo’s al geweldig van zichzelf, maar als topping op een smoothie bowl zijn ze al helemaal perfect! Combineer dat met kersen en wat spinazie en chia zaad voor extra proteïne en je hebt een geweldig (wellicht een guilty pleasure) ontbijt.

Wat heb je nodig?

Voor de bowl

  • 1 bevroren banaan

  • 1 scheutje Alpro Amandeldrink Dark Choco

  • 1 handje bevroren kersen

  • 1 handje bevroren spinazie

  • 1 eetlepel chia zaad

  • 1 eetlepel raw cacao nibs

  • Oreo’s


Voor de topping

  • Oreo’s

  • Verse kersen


Hoe maak je de bowl?
Mix alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot er een gladde massa ontstaat. Serveer met Oreo’s en wat verse kersen. Super lekker!

Meer van dit soort kleurige breaskfast bowls? Check Miriam’s Instagram: @plantbasedbrekkie


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!


 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.