Vleesvervanger getest: De Paddestoel paprikaburger
Tessa Emmen

Vleesvervanger getest: De Paddestoel paprikaburger

donderdag 19 oktober 2023

Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij De Paddestoel paprikaburger. Lees snel verder!  


Smaak, structuur en toepassing


Heb je al een keer van het merk 'De Paddestoel' gehoord? Dit merk wordt onder andere bij Ekoplaza verkocht en hebben heel wat bijzondere producten. De paprikaburger is daar een van. Dit is een vegan product op basis van kikkererwten en sojabonen. Deze ongepaneerde burger wordt op smaak gebracht met stukjes rode paprika. Het werd tijd om deze paprikaburger eens te testen. Je bakt ze heel makkelijk krokant in een pan voor ongeveer 2 minuten. Wij hebben ze iets langer gebakken voor een extra krokant buitenlaagje. Natuurlijk gingen wij hem ook uitgebreid proeven. Het buitenlaagje was inderdaad een beetje krokant, maar naarmate de burger afkoelt wordt dit wat minder, snel opeten dus! De paprikaburger is erg zacht vanbinnen en lekker smeuïg. Dit merk je ook als je er op kauwt, de burger lost snel op in je mond. Qua smaak is het een goede vegan burger. Wat wij wel jammer vinden, is dat je de paprika er niet erg goed in terugproeft. Je proeft voornamelijk een mix aan kruiden, wat ook niet perse tegenvalt. Al met al een prima vegan burger, die je lekker kan combineren met bijvoorbeeld een salade of op een broodje!  


Voedingswaarden


De Paddestoel paprikaburger bevat per 100 gram 158 calorieën. Dit valt erg mee! Per burger is dit ongeveer 142 calorieën. Het vetgehalte is ook niet erg hoog namelijk 8,4 gram vet, waarvan verzadigde vetzuren 0,8 gram. De paprikaburger bevat wel behoorlijk wat koolhydraten namelijk 20,1 gram, waarvan 3,1 gram suikers. Het aan aantal eiwitten per 100 gram is 9,1 gram, dit had iets hoger gemogen. Er zit ook een kleine hoeveelheid vezels in, namelijk 4,4 gram. Tot slot bevat de paprikapoeder ook een beetje zout, namelijk 1,3 gram per 100 gram.  


Ingrediënten


De Paddestoel paprikaburger is gemaakt van  15% SOJAbonen*, kikkererwten*, TARWEbloem*, 7% paprika*, ui*, wortel*, zonnebloemolie*, fijn zeezout, specerijen* * = Biologisch


De Paddestoel paprikaburger: 7,0


Voor de veganisten: De Paddestoel paprikaburger is plantaardig, een go dus!


Voor de glutenallergie: De Paddestoel paprikaburger bevat gluten, een no-go dus!


De Paddestoel paprikaburger – €5,49 – verkrijgbaar bij Ekoplaza  

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd?

Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

Wil je liever een iets eiwitrijkere optie? Lees dan eens in dit artikel welke eiwitrijke vleesvervangers bij ons favoriet zijn.

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
13 x vegetarische recepten met courgette
  • 08 August 2025

13 x vegetarische recepten met courgette

Wij houden van courgette

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Belachelijk duur, waardoor moeten vleesvervangers zo duur zijn, absurd. En zit niet een beetje zout in maar veel!

11:32 19 januari 2024

Hi Danny, Gelukkig zijn er ook goedkopere opties :) Liefs, Bibian

11:32 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.