Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de AH Frittata paprika!
Frittata paprika
Onlangs vond ik in de Albert Heijn weer enkele nieuwe frittata’s: omeletachtige burgers gevuld met groente. Een leuke afwisseling op het bekende assortiment aan vleesvervangers en bovendien voor de verandering in een eenpersoonsverpakking. De Frittata paprika bleek bij nader inzien een enkele variant te zijn van de eerder besproken Frittata Peperone (toen nog in twee-verpakking). Toch wilde ik hem even noemen, want zo’n eenpersoonsverpakking is natuurlijk ook weleens handig! De Frittata paprika is nog steeds een stevige quiche-achtige omelet en is gevuld met shii-take, tomaat, paprika, lenteui en wat kaas. De frittata bak je in een koekenpan (check mijn nieuwe koekenpan, ein-de-lijk weer een goede anti-aanbaklaag!) op een matige temperatuur gedurende acht minuten. Let op: regelmatig keren want hij is snel geneigd te verbranden en je wilt hem van binnen lekker warm hebben.
Smaak, structuur en toepassing
De Frittata paprika heeft echt alle karakter eigenschappen van een romige, gevulde omelet. Hij is een luchtige met een knapperig korstje. Niet zo stevig als de champignons-noten en niet zo zacht als de witlof-geitenkaas. Van binnen is de frittata zacht, iets soppig. Je proeft duidelijk de paprika, alhoewel ik die wel uit een potje komt. De lente-ui en de shiitake blijven in de smaak achterwege. Ook vond ik de omelet deze keer behoorlijk kruidig en zelfs zout, hetgeen mij de vorige keer (in de tweeverpakking) minder opviel. Neemt niet weg dat het een goede omelet blijft die gegeten kan worden als lunch, met of zonder brood, in combinatie met een salade of als diner simpelweg met groente en aardappeltjes.
Voedingswaarde
Mooie bijkomstigheid van de Frittata paprika is dat hij relatief mager is, en dat speelt natuurlijk ook een rol in onze keuze. Zo bevat de Frittata paprika 187 calorieën en 11 gram vet per frittata (een pakje is 125 gram en bevat één frittata). Dus niet alleen een vullende omelet (ook te delen met z’n tweeën) maar ook een verstandige voedingskeuze. Zeker het proberen waard dus!
Voor de veganist: de Frittata paprika bevat helaas ei en kaas. Dus no go.
Voor gluten-allergie: goed nieuws! De Frittata paprika is glutenvrij.
Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.
Frittata paprika
Onlangs vond ik in de Albert Heijn weer enkele nieuwe frittata’s: omeletachtige burgers gevuld met groente. Een leuke afwisseling op het bekende assortiment aan vleesvervangers en bovendien voor de verandering in een eenpersoonsverpakking. De Frittata paprika bleek bij nader inzien een enkele variant te zijn van de eerder besproken Frittata Peperone (toen nog in twee-verpakking). Toch wilde ik hem even noemen, want zo’n eenpersoonsverpakking is natuurlijk ook weleens handig! De Frittata paprika is nog steeds een stevige quiche-achtige omelet en is gevuld met shii-take, tomaat, paprika, lenteui en wat kaas. De frittata bak je in een koekenpan (check mijn nieuwe koekenpan, ein-de-lijk weer een goede anti-aanbaklaag!) op een matige temperatuur gedurende acht minuten. Let op: regelmatig keren want hij is snel geneigd te verbranden en je wilt hem van binnen lekker warm hebben.
Smaak, structuur en toepassing
De Frittata paprika heeft echt alle karakter eigenschappen van een romige, gevulde omelet. Hij is een luchtige met een knapperig korstje. Niet zo stevig als de champignons-noten en niet zo zacht als de witlof-geitenkaas. Van binnen is de frittata zacht, iets soppig. Je proeft duidelijk de paprika, alhoewel ik die wel uit een potje komt. De lente-ui en de shiitake blijven in de smaak achterwege. Ook vond ik de omelet deze keer behoorlijk kruidig en zelfs zout, hetgeen mij de vorige keer (in de tweeverpakking) minder opviel. Neemt niet weg dat het een goede omelet blijft die gegeten kan worden als lunch, met of zonder brood, in combinatie met een salade of als diner simpelweg met groente en aardappeltjes.
Voedingswaarde
Mooie bijkomstigheid van de Frittata paprika is dat hij relatief mager is, en dat speelt natuurlijk ook een rol in onze keuze. Zo bevat de Frittata paprika 187 calorieën en 11 gram vet per frittata (een pakje is 125 gram en bevat één frittata). Dus niet alleen een vullende omelet (ook te delen met z’n tweeën) maar ook een verstandige voedingskeuze. Zeker het proberen waard dus!
Voor de veganist: de Frittata paprika bevat helaas ei en kaas. Dus no go.
Voor gluten-allergie: goed nieuws! De Frittata paprika is glutenvrij.
Heb jij deze vleesvervanger ook geprobeerd? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het mij weten via Facebook, Twitter of in een reactie.
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.