Vleesvervangers
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de veelbesproken Beyond Burger van Beyond Meat!
Beyond Burger van Beyond Meat
Beyond Meat is een Amerikaans bedrijf, opgericht door Ethan Brown. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd enorm veel aandacht in de media gekregen, met name dankzij hun succesvolle Beyond Burger. Het is de burger die alle bestaande vleesvervangers zou overtreffen. Hij was in Nederland een tijdje verkrijgbaar in een handjevol restaurants, maar begin deze maand werd deze burger eindelijk ook geïntroduceerd in een van onze bekendste supermarkten: Albert Heijn. Vandaag testen wij deze populaire burger!
Smaak, structuur en toepassing
Na alle publiciteit die deze burger kreeg, waren wij natuurlijk onwijs nieuwsgierig naar deze burger. Eén verpakking bevat twee nogal vochtige burgers die de indruk wekken niet heel stevig te zijn. Dit bleek te kloppen, aangezien er nog voor het bakken al een stukje van de burger af brak. Wel was die herkenbare vleeslucht al bij het openen van de verpakking aanwezig. Het bakken in de pan ging redelijk goed. De burgers hadden binnen enkele minuten een mooi krokant randje, maar het 'bloeden' dat de burger zogenaamd zou doen? Dat gebeurde niet. Wel viel ons op dat er tijdens het bakken onwijs veel olie uit de burger kwam. Bij het testen van de burger vielen ons een aantal dingen op. De burger oogde namelijk nogal grauw. Het snijden ging niet heel soepel, maar liet ons wel meteen de vezel/vlokachtige structuur van de burger zien. Bij het proeven kwam de verbazing. De burger smaakte echt naar vlees! Naar tartaar om precies te zijn. De burger heeft een lekker rokerige smaak, maar is wel redelijk zout. Verder proefden wij duidelijk de 'vlokken' in de structuur van de burger, wat niet door iedereen gewaardeerd werd. Wij zien deze burger terug op een lekker broodje of naast je aardappelen en groenten.
Voedingswaarde
The Beyond Burger is gemaakt van erwteneiwitisolaat (18%), water, koolzaadolie, geraffineerde kokosolie, aroma, rookaroma, stabilisatoren: cellulose, methylcellulose, arabische gom; aardappelzetmeel, maltodextrine, gistextract, zout, zonnebloemolie, gedroogde gist, antioxidanten; ascorbinezuur, azijnzuur, kleurstof: bietenrood, gemodificeerd zetmeel, appelextract, citroensapconcentraat. Wanneer we vervolgens kijken naar de voedingswaarden, leren we het volgende: één burger van 113,5 gram bevat 302 kcal, 5 g verzadigd vet, 1,1 g zout en 20,4 gram eiwitten.
Cijfer Beyond Meat: The Beyond Burger: 8
Voor de veganist: Yes! De Beyond burger is plantaardig, dus een go!
Voor de glutenallergie: Yes! De Beyond burger bevat geen gluten, een go dus!
Beyond Meat The Beyond Burger – €5.99 – verkrijgbaar bij de Albert Heijn
Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.
Beyond Meat is een Amerikaans bedrijf, opgericht door Ethan Brown. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd enorm veel aandacht in de media gekregen, met name dankzij hun succesvolle Beyond Burger. Het is de burger die alle bestaande vleesvervangers zou overtreffen. Hij was in Nederland een tijdje verkrijgbaar in een handjevol restaurants, maar begin deze maand werd deze burger eindelijk ook geïntroduceerd in een van onze bekendste supermarkten: Albert Heijn. Vandaag testen wij deze populaire burger!
Smaak, structuur en toepassing
Na alle publiciteit die deze burger kreeg, waren wij natuurlijk onwijs nieuwsgierig naar deze burger. Eén verpakking bevat twee nogal vochtige burgers die de indruk wekken niet heel stevig te zijn. Dit bleek te kloppen, aangezien er nog voor het bakken al een stukje van de burger af brak. Wel was die herkenbare vleeslucht al bij het openen van de verpakking aanwezig. Het bakken in de pan ging redelijk goed. De burgers hadden binnen enkele minuten een mooi krokant randje, maar het 'bloeden' dat de burger zogenaamd zou doen? Dat gebeurde niet. Wel viel ons op dat er tijdens het bakken onwijs veel olie uit de burger kwam. Bij het testen van de burger vielen ons een aantal dingen op. De burger oogde namelijk nogal grauw. Het snijden ging niet heel soepel, maar liet ons wel meteen de vezel/vlokachtige structuur van de burger zien. Bij het proeven kwam de verbazing. De burger smaakte echt naar vlees! Naar tartaar om precies te zijn. De burger heeft een lekker rokerige smaak, maar is wel redelijk zout. Verder proefden wij duidelijk de 'vlokken' in de structuur van de burger, wat niet door iedereen gewaardeerd werd. Wij zien deze burger terug op een lekker broodje of naast je aardappelen en groenten.
Voedingswaarde
The Beyond Burger is gemaakt van erwteneiwitisolaat (18%), water, koolzaadolie, geraffineerde kokosolie, aroma, rookaroma, stabilisatoren: cellulose, methylcellulose, arabische gom; aardappelzetmeel, maltodextrine, gistextract, zout, zonnebloemolie, gedroogde gist, antioxidanten; ascorbinezuur, azijnzuur, kleurstof: bietenrood, gemodificeerd zetmeel, appelextract, citroensapconcentraat. Wanneer we vervolgens kijken naar de voedingswaarden, leren we het volgende: één burger van 113,5 gram bevat 302 kcal, 5 g verzadigd vet, 1,1 g zout en 20,4 gram eiwitten.
Cijfer Beyond Meat: The Beyond Burger: 8
Voor de veganist: Yes! De Beyond burger is plantaardig, dus een go!
Voor de glutenallergie: Yes! De Beyond burger bevat geen gluten, een go dus!
Beyond Meat The Beyond Burger – €5.99 – verkrijgbaar bij de Albert Heijn
Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
47 Reacties
Oh ja, als je deze heerlijke hamburger uit de vriezer haalt en rustig opbakt dan blijft hij mooi in vorm en valt niet uit elkaar. Ook heerlijk die aanbaksels. Knap gedaan!
21:19 24 juli 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ik vind de burger van byond meat één van de lekkerste hamburgers, lekkere rooksmaak en lekker vettig en sappig als echt rundvlees. Ik heb net een soort big mc gemaakt en vond het lekkerder dan het origineel.
21:16 24 juli 2024Hi Maarten! Wat goed om te lezen dat deze burger in de smaak valt. Wij zijn zelf ook fan! Geniet ervan. Liefs, Karlijn
14:17 05 augustus 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
We zijn als gezin gek geweest van de beyond burger, maar de laatste 3x dat we het hebben gekocht lijkt de smaak te zijn veranderd en vinden we dezeies. Hebben meer liefhebbers deze ervaring?
09:31 09 mei 2024Hé dat is vervelend. Is er een veranderd receptuur? Wij hebben dit zelf nog niet ervaren, maar je kan altijd eens contact opnemen met Beyond Meat! Liefs, Karlijn
17:15 16 mei 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ik zie op de verpakkingen van Beyond Meat dat het product “niet opnieuw ingevroren mag worden”. En dat het ook “niet opnieuw opgewarmd” mag worden. Nu zijn de verpakkingen te veel, te groot voor één maaltijd. Hoe kan ik dit oplossen? Porties invriezen dus niet? Alles bakken en dan invriezen ook niet? M. van Groeningen.
17:15 12 april 2024Hi Marian. Ik begrijp je vraag! Ik zie op de verpakking echter staan dat je dit product in 3 dagen moet opmaken na het openen. Je kunt dus eventueel ook de porties verdelen over meerdere dagen? Zolang het maar goed bewaard wordt in de koelkast. Liefs, Karlijn
17:00 15 april 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.