Vleesvervangers
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegetarische knaks van Unox!
Unox vegetarische knaks
Wij testten de vegetarische knaks van Unox. Unox ken je waarschijnlijk vooral van de soepen, rookworst en blikjes knakworsten. Na een vegetarische rookworst, was het nu tijd voor vegetarische knakworsten. In een groen blik staan ze in het schap tussen de reguliere knakworsten. Een mooi product voor de vegetarische hotdogliefhebbers.
Smaak, structuur en toepassing
De knaks hoor je te bereiden door ze in hun eigen vocht in een pannetje te verwarmen, of een half minuutje in de magnetron te doen. Ook koud kun je ze eten. De knaks zijn erg bleek en rozig, dus zien er een beetje gek uit. Ze hadden een vrij slappe en zachte textuur, er was zogezegd niet de herkenbare 'knak'. Voor wat meer bite en kleur besloten we ze in de pan even op te bakken, hierdoor werden ze ook iets bruiner. Dit maakte het voor ons iets beter, maar alsnog waren het slappe knakworstjes. Qua smaak was het wel precies een knakworst! Wij proefden hem los, maar op een broodje smaakt het vooral beter. Lekker op een geroosterd broodje en ketchup of eventueel gesmolten kaas voor de lekkerbekken ;)
Voedingswaarden
De worstjes worden gemaakt van eiwit van kippeneieren van het Beter Leven Keurmerk 2 sterren. De ingrediënten zijn als volgt: water, zonnebloemolie 13%, rijstebloem, kippenei-eiwitpoeder¹ 4,2%, gemodificeerd zetmeel, inuline, verdikkingsmiddel (E461, E415, E401), voedingszuur (E330, E270), rookaroma, suiker, gistextract, maltodextrine, gehydrolyseerde plantaardige eiwitten, tomatenpuree, zout, aroma, specerijen (witte peper, paprikapoeder), kleurstof E172, antioxidant E392. Opgegoten in het blik is water, zout en rookaroma. Eén worstje van 10 gram bevat 33 kcal, 0.2 g verzadigd vet, 0.34 g zout en 0.9 g eiwitten.
Cijfer Unox vegetarische knaks: 7
Voor de veganist: de knaks bevatten kippeneiwit, dus een no-go!
Voor de glutenallergie: de AH ZAlgen quinoa burger bevat gluten, een no-go dus!
Unox vegetarische knaks – €2,96 – verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Spar en Coop.
Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.
Wij testten de vegetarische knaks van Unox. Unox ken je waarschijnlijk vooral van de soepen, rookworst en blikjes knakworsten. Na een vegetarische rookworst, was het nu tijd voor vegetarische knakworsten. In een groen blik staan ze in het schap tussen de reguliere knakworsten. Een mooi product voor de vegetarische hotdogliefhebbers.
Smaak, structuur en toepassing
De knaks hoor je te bereiden door ze in hun eigen vocht in een pannetje te verwarmen, of een half minuutje in de magnetron te doen. Ook koud kun je ze eten. De knaks zijn erg bleek en rozig, dus zien er een beetje gek uit. Ze hadden een vrij slappe en zachte textuur, er was zogezegd niet de herkenbare 'knak'. Voor wat meer bite en kleur besloten we ze in de pan even op te bakken, hierdoor werden ze ook iets bruiner. Dit maakte het voor ons iets beter, maar alsnog waren het slappe knakworstjes. Qua smaak was het wel precies een knakworst! Wij proefden hem los, maar op een broodje smaakt het vooral beter. Lekker op een geroosterd broodje en ketchup of eventueel gesmolten kaas voor de lekkerbekken ;)
Voedingswaarden
De worstjes worden gemaakt van eiwit van kippeneieren van het Beter Leven Keurmerk 2 sterren. De ingrediënten zijn als volgt: water, zonnebloemolie 13%, rijstebloem, kippenei-eiwitpoeder¹ 4,2%, gemodificeerd zetmeel, inuline, verdikkingsmiddel (E461, E415, E401), voedingszuur (E330, E270), rookaroma, suiker, gistextract, maltodextrine, gehydrolyseerde plantaardige eiwitten, tomatenpuree, zout, aroma, specerijen (witte peper, paprikapoeder), kleurstof E172, antioxidant E392. Opgegoten in het blik is water, zout en rookaroma. Eén worstje van 10 gram bevat 33 kcal, 0.2 g verzadigd vet, 0.34 g zout en 0.9 g eiwitten.
Cijfer Unox vegetarische knaks: 7
Voor de veganist: de knaks bevatten kippeneiwit, dus een no-go!
Voor de glutenallergie: de AH ZAlgen quinoa burger bevat gluten, een no-go dus!
Unox vegetarische knaks – €2,96 – verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Spar en Coop.
Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
12 Reacties
Zelf persoonlijk vind ik de vegetarische knaks niet lekker. Geen lekkere bite...Slap...Niet stevig..En de smaak vind ik ook slapjes...Ik zal ze niet meer kopen. Ik deed er wat zout en peper op . Dan is het enigzins nog te doen...De hond kreeg er ook een paar...Haha..Ze vond ze erg lekker!😁
12:36 19 januari 2025Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Jammer dat de vegetarische knakworst een twee-sterrenkwalificatie heeft. Gemaakt van eiwit van kippeneieren. deze eieren hebben slechts twee sterrenstatus. Mensen die vegetarier zijn, eten vaker ook bewust als het om andere dierlijke prodcten (zoals eieren en zuivel) gaat.
11:50 19 januari 2024Hi Anke, Vandaar dat het ook een vegetarische knakworst heet met alsnog dierlijke producten en niet veganistisch. Gelukkig komt er tegenwoordig steeds meer veganistische opties van vleesvervangers, waar we erg blij van worden. Liefs, Tessa
11:50 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Helemaal eens met Sera ... goor deze worstjes .. 3.99 euro ... geen knak en vies.. had wel verwacht dat een knakworst wel na te maken was in een vegetarische variant ... niet dus
11:50 19 januari 2024Hi Rik, Wat vervelend om te lezen dat jij deze knakworsten niet erg lekker vind! Wellicht is er een ander merk dat aan jouw verwachtingen kan voldoen. Groet, Karlijn
11:50 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Vond het niet eens vies, de smaak is lookalike een echte knakworst
11:50 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.