Vleesvervanger getest: Vegafit steak
Enza Bom

Vleesvervanger getest: Vegafit steak

vrijdag 10 januari 2020
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: de vegetarische steak van Vegafit!

De Vegafit steak
Net als veel andere vegetarische producten heeft de Vegafit steak de naam van een origineel vlees product. Er is veel controversie over de vraag of dit nou mag of toch niet, maar voor nu draagt ook dit product de naam 'vegetarische steak'. Veel vleesliefhebbers die hebben gekozen voor een vegetarische lifestyle vinden het fijn om producten te hebben die hun favoriete eten zo goed mogelijk nabootsen. Hoe lekker is de Vegafit steak, en hoeveel lijkt hij op de vlees variant? Wij testen het uit!

Smaak, structuur en toepassing
Qua uiterlijk lijkt de Vegafit steak op een stuk vlees dat net van de grill komt, er zitten namelijk diepe groeven in. Hierdoor lijkt hij ook een beetje op een Mexicano van de snackbar. Hij ruikt en smaakt een beetje als de meeste vegaburgers: licht kruidig, maar vrij neutraal. Niet per se de smaak die ik verwacht van een steak, maar hij is zeker lekker! Iedereen vond hem heel smakelijk. Wel bevat hij erg veel zout. Hij is heel lekker om zo te eten, en kan bijvoorbeeld ook heel goed in plaats van een steak bij een klassiek bordje aardappelen, groenten, vlees. Daarom snap ik wel waar de naam vandaan komt. Ook op een broodje kan hij prima (toch weer net als de Mexicano). Al met al een prima vleesvervanger!

Voedingswaarden
De Vegafit steak is gemaakt van: 45,9% gerehydrateerd TARWE-eiwit, zonnebloemolie, ui, MOSTERD (water, MOSTERDzaad, azijn, zout, suiker, specerijen, kruiden), aardappeleiwit, gemodificeerd zetmeel, zout, TARWEmeel, maltodextrine, suiker, SOJAhydrolysatie, dextrose, gistextract, knoflookgranulaat, aardappelvezel, TARWE-eiwit, verdikkingsmiddel (carrageen), specerijen, TARWEvezel, kruiden (SELDERIJ), aroma, GERSTEmout, MOUTextract, gekarameliseerde suiker, ijzer, zink, vitamine B12

Cijfer Vegafit steak: 7,5
Voor de veganisten: de Vegafit steak bevat geen dierlijke producten, een Go dus!
Voor de glutenallergie: de Vegafit steak bevat tarwe, een No-go dus!


Vegafit steak – €2,59 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

2 Reacties

Als 'echte' vleesliefhebber, en niet-vegetariër, vind ik het best erg moeilijk om echt lekkere vleesvervangers te vinden. Ik wil, vanwege dierenleed en duurzaamheid, toch wat minder vlees gaan eten. Maar het gros van de vleesvervangers tot dusver, heeft een totaal andere textuur, is vaak erg melig/droog, en smaakt totaal niet naar vlees en is ook gewoon niet lekker. Het lijkt erop dat de meeste 'reviews' niet worden geschreven door vleesliefhebbers, maar door mensen die misschien al vergeten zijn hoe echt vlees smaakt....? Ik wilde eigenlijk de moed al opgeven, tot ik deze week de kipstuckjes van de Vegetarische Slager probeerde. Dit lijkt zowaar op echte kip, en smaakt los daarvan, ook lekker! Het kan dus blijkbaar wel. Het zou zo fijn zijn als er wat meer ervaringen zouden zijn van 'vleeseters' zodat de juiste producten gevonden kunnen worden :) Ik ga zeker deze steak eens proberen!

11:47 19 januari 2024

Hoi Peter, ik zie dat je bang bent dat de vleesvervangers getest worden door vegetariërs die misschien niet meer weten hoe vlees smaakt, hierin kan ik je geruststellen. Wij delen een kantoor met zo'n 15 vegetariërs en flexitariërs, waarbij tijdens een test iedereen zijn menging geeft en wij allemaal onze mening op tafel gooien. Dit om een realistische review te schrijven! Wij zijn het er mee eens hoor dat de ene vleesvervanger de andere niet is, en er zowel toppers als missers tussenzitten, maar wij proberen hier een zo realistisch mogelijk beeld bij te schetsen. En smaken verschillen natuurlijk, dus laat ons vooral jouw ervaringen weten :-) Leuk om te horen dat de kipstuckjes in de smaak zijn gevallen, ik ben benieuwd wat je vind van de steak!

11:47 19 januari 2024

De vegafit steak is een smakeloze hap zonder bite en heeft meer weg van een hele dikke pannenkoek dan van een steak.

11:47 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.