Visvervanger getest: John West Vegan visvrije tonijn tomaat
Tessa Emmen

Visvervanger getest: John West Vegan visvrije tonijn tomaat

donderdag 10 augustus 2023
Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij John West Vegan visvrije tonijn tomaat. Lees snel verder!

 

Smaak, structuur en toepassing


Tegenwoordig heb je niet alleen vervangers voor vlees, maar ook veel voor vis, waaronder deze visvrije tonijn van John West. Dit is een plantaardig alternatief voor tonijn op basis van soja-eiwit en tarwe, met tomaat en basilicum. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar dit product en kunnen dan ook niet wachten om deze visvervanger te proeven. Tijd om te proeven dus! Het is al lang geleden dat wij tonijn, of iets in de buurt van, hebben gegeten, maar volgens onze laatste herinneringen vinden wij de textuur goed lijken op echte tonijn. De smaak van tomaat overheerst heel erg, dus tomaat hoef je zeker niet aan je salade toe te voegen! De smaak van tonijn valt hierdoor een beetje weg helaas. Je kunt deze visvervanger zowel warm als koud gebruiken en wij vinden het een goede toevoeging aan je volgende visvrije gerecht. Maak bijvoorbeeld eens een verrassende vegan tonijnsalade of probeer eens een tuna melt sandwich! Let wel op dat na het openen de visvrije tonijn nog 2 dagen goed blijft.










 










Voedingswaarden


John West Vegan visvrije tonijn tomaat bevat per 100 gram 135 calorieën, dit is ietsje meer dan bijvoorbeeld tonijn in water uit blik (99 kcal). Deze visvrije tonijn bevat ook iets meer vet, namelijk 5,5 gram, waarvan 0.6 gram verzadigd. Dit komt waarschijnlijk doordat er olie aan toegevoegd is. Omdat er soja en tarwe in deze visvrije tonijn zit heeft het ook een iets hoger gehalte aan koolhydraten, namelijk 9,2, waarvan 2,7 gram suikers. Wel is het fijn dat er in zo'n plantaardige variant vezels zitten, namelijk 2 gram per 100 gram! Het heeft ook geen gebrek aan eiwitten, er zitten maar liefst 11 gram eiwitten per 100 gram in de visvrije tonijn. Daarnaast zit er nog een kleine hoeveelheid zout in, zo'n 1,1 gram.

 

Ingrediënten


John West Vegan visvrije tonijn tomaat is gemaakt van gerehydrateerd SOJA-TARWE eiwit 48% (geisoleerd SOJA eiwit, TARWE gluten, SOJA eiwit concentraat, SOJAmeel, TARWE zetmeel), water, gedistilleerde azijn, zonnebloemolie, aroma's (aroma (aroma voorbereiding, natuurlijke aroma substantie), maltodextrine, gistextract, zout, onbewerkt aardappelzetmeel, geraffineerde rijstzemelenolie), gehydrateerde gedroogde tomaat 3,1% (water, gedroogde tomaat), tomatenpuree 3,0%, suiker, ui, basilicum 0,7%, zout, verdikkingsmiddel: guargom, groentesap concentraat (uiensap, wortelsap, bloemkoolsap), oregano, natuurlijk basilicum aroma en andere natuurlijke aroma's, gedroogde peterselie.

John West Vegan visvrije tonijn tomaat: 6,5

Voor de veganisten: de John West Vegan visvrije tonijn tomaat is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: de John West Vegan visvrije tonijn tomaat bevat gluten, een no-go dus!

John West Vegan visvrije tonijn tomaat – €2,69 – verkrijgbaar bij Albert Heijn

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

3 Reacties

Waarom wil je als ‘hippevegetarier’ nagemaakt vlees of vis willen eten? Ik ben zelf ooit 12 jaar vegetariër geweest en heb in die periode pas echt leren koken, wij eten een paar keer per week vlees omdat ik dat heerlijk vind. Maar door de industrie nagemaakt eten komt niet op ons bord. Nep wordt nooit echt. Wij kregen de visvrije tonijn van de Jumbo, wat moet ik ermee, veel te veel ingrediënten die ik niet wil eten. Mij verbaasd het niet dat er zoveel mensen allergieën ontwikkelen, te veel industrie op je bord. We pogen het pakje te ruilen voor een echte tonijn.

10:45 02 november 2024

Hi Jan! Dank voor je kritische opmerking. Ik begrijp volledig waar je vandaan komt. Ik kook zelf als doorgewinterde vegetariër ook weinig met vleesvervangers. Echter schrijven we dit soort artikelen voor de beginnende vegetariër of mensen die simpelweg eens vlees of vis willen laten staan. Het gebruik van een vleesvervanger is dan een laagdrempelige manier richting een meer plantaardig dieet en daar staan wij natuurlijk volledig achter. Liefs, Karlijn

10:03 14 november 2024

Ik heb helaas geen smaak of textuur van tonijn kunnen proeven. De smaak van soja bonen overheerst sterk. Vreemde nasmaak die een hele middag in je mond blijft. Dit laatste vervormd zich uiteindelijk tot een walchelijke nasmaak die zelfs na tandenpoetsen blijft hangen. Eens maar never nooit meer....en proeven

23:29 07 februari 2024

Ik heb er 5 kunnen kopen voor 1,00 per stuk. Ze lagen in een aanbiedingen bank bij de AH. Moet ze zelf nog proeven.

11:32 19 januari 2024

Hi Christel, Wat leuk om te lezen dat je er zoveel hebt gekocht. We wensen je veel kookplezier! Liefs, Bibian

11:32 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.