Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Kaasschnitzel AH!
Kaasschnitzel
Inmiddels zijn we aanbeland bij de vleesvervangers waarvan ik niet denk dat ze mijn favoriet zullen worden. Ik heb ze uitgesteld en nu moet ik er wekelijks aan geloven. De kaasschnitzel van de Albert Heijn is er daar een van. Niet omdat ik denk dat hij niet lekker is, maar omdat ik zo’n ‘kaasbom’ altijd probeer te vermijden in mijn strijd om gezond en slank te blijven. Toch neem ik hem onder de loep, zoals beloofd. Het is een vrolijke, grof gepaneerde, gele burger. Hij is gemakkelijk te bereiden door zacht te laten bakken op middelhoog vuur zodat de kaas warm wordt en smelt en de buitenkant knapperig wordt en goudbruin kleurt. Dit duurt iets langer dan bij de andere burgers, ongeveer acht minuten.
Smaak, structuur en toepassing
Na het bakken ziet de kaasschnitzel er prachtig uit met diverse kleuren goudbruin. Een echte verleider. Als je hem open snijdt druipt langzaam de zachte, smeuïge kaas eruit. Direct uit de pan, wanneer de kaas warm en gesmolten is, is hij op z’n lekkerst. Je proeft dat de schnitzel goed gevuld is, geen artificiële nepvulling, echt drie soorten romige kaas en een beetje kwark. Zoals te verwachten valt is hij naast lekker ook buitengewoon machtig, een steen op je maag en naarmate hij afkoelt verandert de zachte kaas langzaam in een kleverig blok. Wat mij betreft niet te vaak dus, misschien als anti-kater-snack na een avondje stappen of om samen te delen bij een frisse salade. De kaasschnitzel is een maaltijd op zich, dus vooral licht combineren!
Voedingswaarde
Zoals de vulling (en de naam) van de kaasschnitzel al doen vermoeden is het geen calorie-arme variant. Hij bevat 275 calorieën en 18 gram vet per schnitzel (een pakje bevat er 2). Dit is dus een rijke aanvulling van je maaltijd waarover je beter een tweede keer zou nadenken.
Voor de veganist: de kaasschnitzel bevat helaas melk, ei en kaas. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de kaasschnitzel bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij
Kaasschnitzel
Inmiddels zijn we aanbeland bij de vleesvervangers waarvan ik niet denk dat ze mijn favoriet zullen worden. Ik heb ze uitgesteld en nu moet ik er wekelijks aan geloven. De kaasschnitzel van de Albert Heijn is er daar een van. Niet omdat ik denk dat hij niet lekker is, maar omdat ik zo’n ‘kaasbom’ altijd probeer te vermijden in mijn strijd om gezond en slank te blijven. Toch neem ik hem onder de loep, zoals beloofd. Het is een vrolijke, grof gepaneerde, gele burger. Hij is gemakkelijk te bereiden door zacht te laten bakken op middelhoog vuur zodat de kaas warm wordt en smelt en de buitenkant knapperig wordt en goudbruin kleurt. Dit duurt iets langer dan bij de andere burgers, ongeveer acht minuten.
Smaak, structuur en toepassing
Na het bakken ziet de kaasschnitzel er prachtig uit met diverse kleuren goudbruin. Een echte verleider. Als je hem open snijdt druipt langzaam de zachte, smeuïge kaas eruit. Direct uit de pan, wanneer de kaas warm en gesmolten is, is hij op z’n lekkerst. Je proeft dat de schnitzel goed gevuld is, geen artificiële nepvulling, echt drie soorten romige kaas en een beetje kwark. Zoals te verwachten valt is hij naast lekker ook buitengewoon machtig, een steen op je maag en naarmate hij afkoelt verandert de zachte kaas langzaam in een kleverig blok. Wat mij betreft niet te vaak dus, misschien als anti-kater-snack na een avondje stappen of om samen te delen bij een frisse salade. De kaasschnitzel is een maaltijd op zich, dus vooral licht combineren!
Voedingswaarde
Zoals de vulling (en de naam) van de kaasschnitzel al doen vermoeden is het geen calorie-arme variant. Hij bevat 275 calorieën en 18 gram vet per schnitzel (een pakje bevat er 2). Dit is dus een rijke aanvulling van je maaltijd waarover je beter een tweede keer zou nadenken.
Voor de veganist: de kaasschnitzel bevat helaas melk, ei en kaas. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de kaasschnitzel bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Er is helemaal niks mis met vet, vet heb je nodig. Echt dat verguizen van vet moet eens stoppen. Misschien moet je je eens gaan verdiepen in vet!
12:22 19 januari 2024Hi Mirjam, Deze kaasschnitzels bevatten veel vetten. Kan inderdaad geen kwaad om af en toe vetten te eten, juist goed zelfs! Maar het moet wel met mate worden gegeten. Dus elke dag meerdere van deze schnitzels naar binnenwerken lijkt mij geen goed plan :)! Vriendelijke groet, Anne van team De Hippe Vegetariër
12:22 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Wat leuk dat je ze allemaal uitprobeert! Ik ben benieuwd welke als winnaar uit de bus komt! Mijn favorieten zijn de Griekse rondo en de maisdriehoekjes.
12:22 19 januari 2024Maisdriehoekjes, die moet ik snel eens kopen dan! Ik dacht dat ik er bijna doorheen was, maar iedereen keer ontdek ik er meer :-) De Oosterse Wokblokjes staan in ieder geval hoog evenals de Vegetarische Balletjes en de Quorn Stukjes. De top 10 volgt aan het eind!
12:22 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.