Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Schnitzel AH!
Vegetarische schnitzel
Deze week testte ik de vegetarisch Schnitzel van het Albert Heijn huismerk, omdat ik ontzettend benieuwd was hoe deze zou smaken in vergelijking met bijvoorbeeld de Valess schnitzel. Op een grovere paneer na zien de twee schnitzels er vergelijkbaar uit met de bekende schnitzelvorm. De bereidingswijze is gemakkelijk: in een koekenpan gedurende zes minuten op middelhoog vuur laten bakken tot het korstje goudbruin en knapperig wordt.
Smaak, structuur en toepassing
De schnitzel van de Albert Heijn valt niet echt in de smaak. Het smaakt als een grote, laffe kipnugget, waarbij de vegetarische nuggets van Tivall veel kleiner en fijner zijn en de smaak van de sesamzaadjes hebben. Ook de structuur is saai in vergelijking met de unieke stevige bite van de Valess schnitzels en de dikke laag paneer maakt dat er niet beter op. Over het algemeen vind ik hem bijzonder kunstmatig en saai bovendien. Hij is ongetwijfeld gemakkelijk te combineren vanwege zijn neutrale smaak, maar ik zou hem gewoon niet kopen. Afgeraden!
Voedingswaarde
Ook qua voedingswaarde vind ik de vegetarische schnitzel van de Albert Heijn een slechte keuze. Zo bevat de schnitzel maar liefst 170 calorieën en 8 gram vet per schnitzel (een pakje is 180 gram en bevat twee schnitzels). Voor zo’n laffe hap vind ik dit ontzettend veel. Calorieën die je echt tien keer lekkerder en verstandiger kan besteden. Ik ga deze nooit meer kopen.
Voor de veganist: de vegetarische schnitzel bevat helaas ei. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de vegetarische schnitzel bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij.
Vegetarische schnitzel
Deze week testte ik de vegetarisch Schnitzel van het Albert Heijn huismerk, omdat ik ontzettend benieuwd was hoe deze zou smaken in vergelijking met bijvoorbeeld de Valess schnitzel. Op een grovere paneer na zien de twee schnitzels er vergelijkbaar uit met de bekende schnitzelvorm. De bereidingswijze is gemakkelijk: in een koekenpan gedurende zes minuten op middelhoog vuur laten bakken tot het korstje goudbruin en knapperig wordt.
Smaak, structuur en toepassing
De schnitzel van de Albert Heijn valt niet echt in de smaak. Het smaakt als een grote, laffe kipnugget, waarbij de vegetarische nuggets van Tivall veel kleiner en fijner zijn en de smaak van de sesamzaadjes hebben. Ook de structuur is saai in vergelijking met de unieke stevige bite van de Valess schnitzels en de dikke laag paneer maakt dat er niet beter op. Over het algemeen vind ik hem bijzonder kunstmatig en saai bovendien. Hij is ongetwijfeld gemakkelijk te combineren vanwege zijn neutrale smaak, maar ik zou hem gewoon niet kopen. Afgeraden!
Voedingswaarde
Ook qua voedingswaarde vind ik de vegetarische schnitzel van de Albert Heijn een slechte keuze. Zo bevat de schnitzel maar liefst 170 calorieën en 8 gram vet per schnitzel (een pakje is 180 gram en bevat twee schnitzels). Voor zo’n laffe hap vind ik dit ontzettend veel. Calorieën die je echt tien keer lekkerder en verstandiger kan besteden. Ik ga deze nooit meer kopen.
Voor de veganist: de vegetarische schnitzel bevat helaas ei. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de vegetarische schnitzel bevat helaas tarwe, dus is niet glutenvrij.
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Hallo, Waar deze heel geschikt voor is is als je ergens een bite in wil hebben. Hij is mooi vast van structuur. Wat ik er mee doe is hem in kleine blokjes snijden en dan die in de hete olie rondom bruin bakken. Lekker in een stamppot bijvoorbeeld waar iemand die vlees eet spekjes voor gebruikt.
12:22 19 januari 2024Wat een goede tip Erwin! Heel creatief. Ik ga het deze herfst proberen :-)
12:22 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.