Het vleesvervangeraanbod blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan. Vandaag testen wij AH Vegan Indische balletjes. Lees snel verder!
Wij zijn erg benieuwd naar de vegan Indische balletjes van Albert Heijn. We kozen ervoor om de balletjes te bakken in een koekenpan, maar ze kunnen ook worden bereidt in een oven of airfryer. Tijdens het bakken draaien we de balletjes regelmatig tot deze mooi goudbruin zijn. De vegan balletjes zijn Indisch gekruid, maar proef je dit ook echt goed? De balletjes waren zeer goed gekruid en smaakte eigenlijk een beetje naar een groene curry, echt heel lekker! Daarnaast was de structuur erg goed. Het had inderdaad een klein beetje een bite. De balletjes kan je natuurlijk toevoegen aan typsiche, Indische gerechten zoals groente met rijst, bami of nasi. Maar het zal ook vast en zeker lekker zijn door een curry!
AH vegan Indische balletjes bevat per 100 gram 217 gram, dit is redelijk wat en komt waarschijnlijk door het vetgehalte. Dit is namelijk 16 gram per 100 gram, waarvan verzadigd 8,5 gram. Deze vleesvervanger zijn wel laag in koolhydraten, namelijk maar 5,3 gram, waarvan 1,8 gram suiker. Qua voedingsvezels bevatten deze balletjes 5,8 gram en daarnaast ook een schappelijke 10 gram eiwitten per 100 gram. Deze vleesvervanger heeft 1,08 gram aan zout. Wat een pluspunt is, is dat de vegan Indische balletjes verrijkt zijn met vitamine B12 (0,38 µg), ijzer (2,1 mg) zink (1,5 mg). Hiermee heb je van alle drie 15% van de ADH binnen bij 100 gram!
Ingrediënten Vegan Indische balletjes
De balletjes zijn gemaakt van gehydrateerd plantaardig eiwit (54% soja, 11% tarwe), plantaardige olie (kokos, zonnebloem), ui, verdikkingsmiddel (methylcellulose [E461], carrageen [E407]), specerijen, tarwevezel, tarwebloem, zout, natuurlijk aroma, paprikagranulaat, kruiden, gistextract, uiengranulaat, zuurteregelaar (citroenzuur [E330]), gerstemoutextract, knoflookgranulaat, gebufferd azijnpoeder (conserverend ingrediënt), citroensnipper, mineralen (ijzer, zink), vitamine B12. Waarvan toegevoegde suikers 0.00 gram per 100 gram en waarvan toegevoegd zout 0,70 gram per 100 gram.
AH vegan Indische balletjes: 7,0
Voor de veganisten: de AH vegan Indische balletjes zijn plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: de AH vegan Indische balletjes bevatten gluten, een no-go dus!
AH vegan Indische balletjes – €2,39 – Albert Heijn
Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
Smaak, structuur en toepassing
Wij zijn erg benieuwd naar de vegan Indische balletjes van Albert Heijn. We kozen ervoor om de balletjes te bakken in een koekenpan, maar ze kunnen ook worden bereidt in een oven of airfryer. Tijdens het bakken draaien we de balletjes regelmatig tot deze mooi goudbruin zijn. De vegan balletjes zijn Indisch gekruid, maar proef je dit ook echt goed? De balletjes waren zeer goed gekruid en smaakte eigenlijk een beetje naar een groene curry, echt heel lekker! Daarnaast was de structuur erg goed. Het had inderdaad een klein beetje een bite. De balletjes kan je natuurlijk toevoegen aan typsiche, Indische gerechten zoals groente met rijst, bami of nasi. Maar het zal ook vast en zeker lekker zijn door een curry!
Voedingswaarden
AH vegan Indische balletjes bevat per 100 gram 217 gram, dit is redelijk wat en komt waarschijnlijk door het vetgehalte. Dit is namelijk 16 gram per 100 gram, waarvan verzadigd 8,5 gram. Deze vleesvervanger zijn wel laag in koolhydraten, namelijk maar 5,3 gram, waarvan 1,8 gram suiker. Qua voedingsvezels bevatten deze balletjes 5,8 gram en daarnaast ook een schappelijke 10 gram eiwitten per 100 gram. Deze vleesvervanger heeft 1,08 gram aan zout. Wat een pluspunt is, is dat de vegan Indische balletjes verrijkt zijn met vitamine B12 (0,38 µg), ijzer (2,1 mg) zink (1,5 mg). Hiermee heb je van alle drie 15% van de ADH binnen bij 100 gram!
Ingrediënten Vegan Indische balletjes
De balletjes zijn gemaakt van gehydrateerd plantaardig eiwit (54% soja, 11% tarwe), plantaardige olie (kokos, zonnebloem), ui, verdikkingsmiddel (methylcellulose [E461], carrageen [E407]), specerijen, tarwevezel, tarwebloem, zout, natuurlijk aroma, paprikagranulaat, kruiden, gistextract, uiengranulaat, zuurteregelaar (citroenzuur [E330]), gerstemoutextract, knoflookgranulaat, gebufferd azijnpoeder (conserverend ingrediënt), citroensnipper, mineralen (ijzer, zink), vitamine B12. Waarvan toegevoegde suikers 0.00 gram per 100 gram en waarvan toegevoegd zout 0,70 gram per 100 gram.
AH vegan Indische balletjes: 7,0
Voor de veganisten: de AH vegan Indische balletjes zijn plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: de AH vegan Indische balletjes bevatten gluten, een no-go dus!
AH vegan Indische balletjes – €2,39 – Albert Heijn
Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.