Vleesvervangers
Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we: Tivall spinazie-kaasrondo!
Spinazie-kaasrondo
Tot nu toe heb ik veelal vrij neutrale vleesvervangers getest, maar deze week ben ik overgestapt op een van de gevulde vleesvervangers van Tivall: de burger met spinazie, rijst en kaas. Dit is een stevige, rijk gevulde en vrij grote burger. Eenvoudig te bereiden door zacht te laten bakken op middelhoog vuur zodat de binnenkant rustig kan opwarmen terwijl de buitenkant goudbruin kleurt en knapperig wordt. Zout en peper is deze keer niet nodig want de burger zelf is dankzij de vulling zout genoeg.
Smaak, structuur en toepassing
De spinazie-kaasronde heeft een knapperig gepaneerd korstje en een zachte binnenkant die net uit de pan het lekkerst is. Dan is de kaas goed gesmolten en mooi vermengd met de spinazie en de rijst. De kenmerkende spinaziesmaak is duidelijk aanwezig en de rijstkorrel zorgt voor een fijne structuur. Een stevige bite als afwisseling voor de spinazie en de romige kaas. Het is een behoorlijk vullend onderdeel van de maaltijd, dus kan het best gecombineerd worden met een frisse salade, eenvoudige oerhollandse groente en aardappeltjes of zelfs als snelle power-snack voor een flinke work-out. Samen met zwaardere pasta’s of kazige gerechten zou ik de spinazie-kaasrondo afraden, daarvoor is deze te machtig.
Voedingswaarde
Zoals de vulling van de rondo al doet vermoeden is het geen calorie-arme variant, wel bevat hij zoals we van Tivall gewend zijn vitamine B12, ijzer en eiwitten wat natuurlijk van belang is voor de vegetariër. Qua voedingswaarde bevat de spinazie-kaasrondo 205 calorieën en 12 gram vet per rondo (een pakje bevat er 2). Dit is dus een rijke aanvulling van je maaltijd, maar verstandig gecombineerd helemaal geen slechte keuze voor een koude winterse dag. Geniet ervan! Het is een smulrondo.
Voor de veganist: de spinazie-kaasrondo bevat helaas kaas en scharrelei-eiwit. Dus no go.
Spinazie-kaasrondo
Tot nu toe heb ik veelal vrij neutrale vleesvervangers getest, maar deze week ben ik overgestapt op een van de gevulde vleesvervangers van Tivall: de burger met spinazie, rijst en kaas. Dit is een stevige, rijk gevulde en vrij grote burger. Eenvoudig te bereiden door zacht te laten bakken op middelhoog vuur zodat de binnenkant rustig kan opwarmen terwijl de buitenkant goudbruin kleurt en knapperig wordt. Zout en peper is deze keer niet nodig want de burger zelf is dankzij de vulling zout genoeg.
Smaak, structuur en toepassing
De spinazie-kaasronde heeft een knapperig gepaneerd korstje en een zachte binnenkant die net uit de pan het lekkerst is. Dan is de kaas goed gesmolten en mooi vermengd met de spinazie en de rijst. De kenmerkende spinaziesmaak is duidelijk aanwezig en de rijstkorrel zorgt voor een fijne structuur. Een stevige bite als afwisseling voor de spinazie en de romige kaas. Het is een behoorlijk vullend onderdeel van de maaltijd, dus kan het best gecombineerd worden met een frisse salade, eenvoudige oerhollandse groente en aardappeltjes of zelfs als snelle power-snack voor een flinke work-out. Samen met zwaardere pasta’s of kazige gerechten zou ik de spinazie-kaasrondo afraden, daarvoor is deze te machtig.
Voedingswaarde
Zoals de vulling van de rondo al doet vermoeden is het geen calorie-arme variant, wel bevat hij zoals we van Tivall gewend zijn vitamine B12, ijzer en eiwitten wat natuurlijk van belang is voor de vegetariër. Qua voedingswaarde bevat de spinazie-kaasrondo 205 calorieën en 12 gram vet per rondo (een pakje bevat er 2). Dit is dus een rijke aanvulling van je maaltijd, maar verstandig gecombineerd helemaal geen slechte keuze voor een koude winterse dag. Geniet ervan! Het is een smulrondo.
Voor de veganist: de spinazie-kaasrondo bevat helaas kaas en scharrelei-eiwit. Dus no go.
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Isabel, Hoe maak ik zelf spinazie/kaas/rijt rondo's.
12:23 19 januari 2024Oeh, daar vraag je me wat. Eigenlijk heb ik die nog nooit zelf gemaakt. Misschien een leuk idee om dat binnenkort eens te proberen :-D
12:23 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.