Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag getest: Tivall shoarma!
Vegetarische shoarma
Deze week vond ik weer een originele vleesvervanger in de Albert Heijn: de vegetarische shoarma van Tivall. Het ziet eruit als shoarma, het ruikt als shoarma en is super gemakkelijk te bereiden. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische shoarma op hoog vuur gedurende tien minuten. Regelmatig omscheppen terwijl de kruidige geuren je om je neus vliegen en klaar!
Smaak, structuur en toepassing
Ik moet een bekentenis doen: ik heb in mijn leven nog nooit echte shoarma gegeten. Dus wie ben ik om deze shoarma te beoordelen? Toch wist ik vanaf de eerste hap zeker dat dit is zoals Shoarma dient te smaken. Dankzij de kruiden werd ik direct overvallen door Oosterse associaties. Geur en smaak vermengen zich tot een super lekker geheel. Ook de structuur is goed: zacht, knapperig, stevige bite, tikje taai. In één woord heerlijk. Ik at de shoarma traditioneel op een stukje Turks brood met sla en paprika, maar hij lijkt me ook heerlijk in combinatie met wokgerecht. Echt proberen!
Voedingswaarde
De vegetarische shoarma is door Tivall verrijkt met vitamine B12 en ijzer en is ook nog eens mager. De shoarma bevat 215 calorieen en 7 gram vet per 100 gram (een pakje is 175 gram en bevat een grote hand vol reepjes). Dus lekker, light en verstandig. Ik zeg: ideale vleesvervanger! Tivall bedankt voor deze.
Voor de veganist: de vegetarische shoarma bevat helaas eiwit. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de vegetarische shoarma bevat helaas tarwe en gerst dus is niet glutenvrij.
Vegetarische shoarma
Deze week vond ik weer een originele vleesvervanger in de Albert Heijn: de vegetarische shoarma van Tivall. Het ziet eruit als shoarma, het ruikt als shoarma en is super gemakkelijk te bereiden. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische shoarma op hoog vuur gedurende tien minuten. Regelmatig omscheppen terwijl de kruidige geuren je om je neus vliegen en klaar!
Smaak, structuur en toepassing
Ik moet een bekentenis doen: ik heb in mijn leven nog nooit echte shoarma gegeten. Dus wie ben ik om deze shoarma te beoordelen? Toch wist ik vanaf de eerste hap zeker dat dit is zoals Shoarma dient te smaken. Dankzij de kruiden werd ik direct overvallen door Oosterse associaties. Geur en smaak vermengen zich tot een super lekker geheel. Ook de structuur is goed: zacht, knapperig, stevige bite, tikje taai. In één woord heerlijk. Ik at de shoarma traditioneel op een stukje Turks brood met sla en paprika, maar hij lijkt me ook heerlijk in combinatie met wokgerecht. Echt proberen!
Voedingswaarde
De vegetarische shoarma is door Tivall verrijkt met vitamine B12 en ijzer en is ook nog eens mager. De shoarma bevat 215 calorieen en 7 gram vet per 100 gram (een pakje is 175 gram en bevat een grote hand vol reepjes). Dus lekker, light en verstandig. Ik zeg: ideale vleesvervanger! Tivall bedankt voor deze.
Voor de veganist: de vegetarische shoarma bevat helaas eiwit. Dus no go.
Voor gluten-allergie: de vegetarische shoarma bevat helaas tarwe en gerst dus is niet glutenvrij.
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.