Visvervanger getest: AH Vegan Kibbeling
Daniëlle van Kampen

Visvervanger getest: AH Vegan Kibbeling

donderdag 25 maart 2021

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Vegan Kibbeling van Albert Heijn.

Vegan Kibbeling 


Op dit blog hebben we inmiddels bijna alle vleesvervangers van het huismerk van Albert Heijn wel een keer getest. Maar sinds kort heeft AH uitgebreid met maar liefst 50 nieuwe producten in het vega assortiment! Een van deze producten is de Vegan Kibbeling. We waren heel erg benieuwd naar deze visvervanger. Jij ook? Lees dan snel verder! 

Smaak, structuur en toepassing


Als je de kibbeling ziet, ziet het er op het eerste gezicht niet uit als de ‘traditionele’ kibbeling. Je kan het wel vergelijken met een visstick-achtige look en feel. Maar deze impressie komt niet overeen met de smaak. De Albert Heijn heeft zichzelf overtroffen met de smaak en structuur van de vegan kibbeling en komt erg dichtbij een echte visstructuur en -smaak. De vegan kibbeling is gemaakt van een basis met 12% paneermeel en 24% rijst. De kibbeling stukjes hoef je niet hard aan te bakken, in de pan op laag vuur met lekker wat olie maakt het paneerlaagje al goed krokant. Aan te raden is om de kibbeling wel met een lekker sausje te combineren. Al met al een dikke aanrader! !  

Voedingswaarden


Per 100 gram bevat de kibbeling 181 kcal, wat aan de hoge kant is. De kibbeling stukjes bevatten 1,45 g zout en dat is boven de aanbevolen grens van 1,1 g. Verder bevatten ze 0,6 g suiker en 0,8 g verzadigd vet. De kibbeling bevat 7,3 g eiwit en 3,2 g vezels, wat niet slecht is. Daarnaast bevatten ze nog ijzer en vitamine B12. De vegan kibbeling is gemaakt van: water, rijst, rijstmeel, zonnebloemolie, erwteneiwit, maïsmeel, zetmeel (tapioca, tarwe, maïs), erwteneiwitisolaat, tarwegluten, specerijen, voedingsvezel (haver, citrus, tarwe), tarwe-eiwit, emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren [E471], guarpitmeel [E412]), zout, tarwebloem, stabilisator (methylcellulose [E461]), tomatenpoeder, gebufferde azijnpoeder (conserverend ingrediënt), natuurlijke aroma's, dextrose, conserveermiddel (melkzuur [E270]), gistextract, rijsmiddel (natriumcarbonaat [E500]), ijzer, vitamine B12. Waarvan toegevoegde suikers 0.2 g per 100 g en waarvan toegevoegd zout 0.94 g per 100 gramg. 

AH Vegan Kibbeling: 8,0


Voor de veganisten: De AH Vegan Kibbeling is helemaal plantaardig, een go dus!  Voor de glutenallergie: De AH Vegan Kibbeling bevat wel glutenbevattende granen, haver en tarwe.


AH Vegan Kibbeling – €2,49 – Verkrijgbaar bij Albert Heijn


Heb jij deze visvervanger al getest? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Die van de Vegan Visboer is heel erg lekker

07:26 30 maart 2024

Is deze kibbeling qua smaak hetzelfde als die van de Jumbo? Want die is zo vies en lijkt totaal niet op kibbeling.

11:39 19 januari 2024

Hi Laureen, wij hebben nog niet eerder de kibbeling van de Jumbo geproefd dus die vergelijking kunnen we nog niet maken... die van de AH was in ieder geval lekker!

11:39 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.