Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager Ereburger
Jitske IJlstra

Vleesvervanger getest: De Vegetarische Slager Ereburger

donderdag 17 maart 2022
Het aanbod aan vleesvervangers blijft maar groeien en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig een vleesvervanger, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testten we de Ereburger van De Vegetarische Slager.

Smaak, structuur en toepassing
Bij het zien van de burgers in de verpakking zijn wij verrast. Deze vegan burger lijkt ontzettend op een burger van rundvlees. De bereidingswijze raadt aan om de burger in de pan of op de BBQ te bakken, wij kiezen voor de pan. In de pan gedraagt de burger zich als rundvlees! Voor een doorgewinterde vegetariër zouden wij ons kunnen voorstellen dat de burger zelfs teveel op rundvlees lijkt. Bij het proeven van de burger bleek de smaak toch niet compleet naar verwachting te zijn. De burger proeft enigszins als rundvlees, maar wij vonden de smaak toch duidelijk plantaardig. De structuur was echter wel erg fijn en vonden wij erg lijken op die van vlees. 

Voedingswaarden
De voedingswaarden van de Ereburger per 100 gram zijn: 207 kcal, waarvan 12 g eiwitten. Dit vinden wij redelijk voor een vleesvervanger. Verder bevat deze burger per 100 g: 14 gram vet, waarvan 4,9 g verzadigde vetzuren, 6,5 g koolhydraten, waarvan 0,5 g suikers, 4,9 g vezels en 1,3 g zout. Wij zijn best wel onder de indruk van deze voedingswaarden. Ze komen namelijk redelijk overeen met de voedingswaarden van een runderburger. Het voornaamste verschil in voedingswaarden met een runderburger is dat de Ereburger veel meer vezels bevat en minder eiwit. Dit laatste vinden wij jammer, maar wij vinden het een groot voordeel dat er vezels in deze burger zitten. 

Ingrediënten
De Ereburger is op basis van soja- en tarwe structuur 55% (water, soja-eiwit, tarwegluten, maïszetmeel,tarwebloem), water, plantaardige oliën (zonnebloem, palm), verdikkingsmiddel (methylcellulose), aroma’s, tapiocazetmeel, emulgator (sojalecithine), soja-eiwit, zout, zuurteregelaar (kaliumcitraat), voedingszuren (appelzuur, melkzuur), rode bietensap concentraat, psylliumvezel, specerijen (witte peper, zwarte peper), gerstemoutextract, citrusvezel, kleurstof (paprika-extract), antioxidant (ascorbinezuur), vitamine B12. Ook kan de burger haver en rogge bevatten. 

De Ereburger van De Vegetarische Slager: 6,5
Voor de veganisten: de Ereburger is veganistisch, een go dus!
Voor de glutenallergie: helaas, de Ereburger bevat gluten, een no-go dus!

De Ereburger - €4,49 - Verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn.

Heb jij de Ereburger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.