Smaak, structuur en toepassing.
De vegan kip-shoarma van De Vegetarische Slager is verpakt in de kenmerkende verpakkingen met witte omslag. Je kunt deze vleesvervanger bereiden in een koekenpan. We verwarmen wat olijfolie in een pan en bakken de kip-shoarma voor 4-5 minuten. Gedurende het bakken vult de keuken zich met een fijne geur en beginnen trek te krijgen. Tijdens het proeven worden wij verrast met een enorme smaaksensatie, meer dan wij hadden verwacht. De textuur van deze vegan kip-shoarma is erg prettig en we zien onszelf deze vleesvervanger al toevoegen aan een lekker broodje.
Voedingswaarden
De vegan kip-shoarma van De Vegetarische Slager bevatten per 100 gram 128 kcal, wat ontzettend weinig is! In de kip-shoarma zit 2,5 gram vet, waarvan 0,4 gram verzadigd. Deze vleesvervanger bevat maar liefst 2,7 gram koolhydraten, waar zelfs maar minder dan 0,5 gram suiker in zit! Tot dusver zijn deze voedingswaarden fantastisch! De vegan kip-shoarma zijn rijk aan vezels met 6,6 gram per 100 gram. De hoeveelheid eiwitten in deze vleesvervanger is ook iets om blij van te worden, namelijk maar liefst 20 gram per 100 gram. Per 100 gram bevatten deze vegan kip-shoarma zo’n 1.1 gram zout. Wij worden ontzettend blij van deze voedingswaarden!
Ingrediënten
De vegan kip-shoarma van De Vegetarische Slager zijn gemaakt van SOJASTRUCTUUR 88% (water, SOJA-EIWIT), natuurlijk aroma, zonnebloemolie, azijn, specerijen (komijn, korianderzaad, uipoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma, fenegriek, cayennepeper, knoflookpoeder, zwarte peper, kaneelpoeder), zout, tijm. Kan gerst, ei, tarwe bevatten.
De Vegetarische Slager vegan kip-shoarma: 8,0
Voor de veganisten: De vegan kip-shoarma van De Vegetarische Slager is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De vegan kip-shoarma van De Vegetarische Slager kan gluten bevatten, let hier dus op!
De Vegetarische Slager vegan kip-shoarma– €5,19 – verkrijgbaar bij o.a. de Albert Heijn
Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Laat het ons weten in de reactie, op Facebook of tag ons op Instagram met #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Ik wil enkel een suggestie doen. Ik heb gekeken naar de ingrediënten. Mensen die vedisch vegetarisch zijn kunnen dit niet eten. Omdat er uipoeder in zit. In vedisch vegetarisch dieet zit geen ui en geen enkele lookproducten. Als die uipoeder en eventueel knoflook wordt weggelaten bij de vegan producten, denk ik dat er veel meer verkocht gaat worden
11:33 19 januari 2024Hi Sharmila, Interessant! Daar zouden ze naar kunnen kijken, bedankt voor de suggestie. Liefs, Bibian
11:33 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.