Vleesvervanger getest: Oumph! Spiced kebab
Karlijn Swaen

Vleesvervanger getest: Oumph! Spiced kebab

donderdag 02 december 2021
Het aanbod aan vleesvervangers blijft maar groeien en aar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Spiced kebab van Oumph!

Oumph!
Oumph! is een award winnend plantaardig voedingsmerk uit Zweden dat sinds kort verkrijgbaar is op de Nederlandse markt. De naam voor dit bedrijf is tot stand gekomen doordat Chef Ankan maar één missie had: plantaardige producten ontwikkelen met nét dat beetje extra smaak. Hij duidde dit in de keuken aan als Oumph! en zo is de naam voor dit succesvolle bedrijf geboren. Oumph! is een bedrijf wat overtuigd is dat door een verandering in de huidige eetcultuur er genoeg eten moet zijn voor iedereen op aarde. De mensen achter Oumph! zijn dan ook gedreven om de klimaatveranderingen tegen te gaan en tegelijkertijd gezonde en voedzame producten voor consumenten op de markt te brengen. Het assortiment van Oumph! bevat meerdere vleesvervangers, waaronder kebab. Lees hier wat wij ervan vonden.

Smaak, structuur en toepassing
De Spiced kebab van Oumph! is op twee manieren te bereiden. Je kunt dit product diepgevroren bakken in een pan met olie, of pas wanneer deze is ontdooid. Wij bakten het bevroren in een koekenpan met een flinke scheut olijfolie voor 5-6 minuten. De geur van paprika- en cayennepoeder lokte meerdere collega’s naar de keuken! Deze geuren schiepen grote verwachtingen van de smaak en we kunnen jullie vertellen: deze werden zeker werden waargemaakt. De combinatie van de kruiden komt goed naar voren tijdens het proeven van deze grove stukken en de textuur geeft een fijne bite. Het is, in vergelijking met kalfskebab, wat grover, maar heerlijk door bijvoorbeeld een salade. De Spiced kebab van Oumph! is vrij zout en bevat dus al veel kruiden, dus is meer geschikt voor gerechten die wat neutraler van smaak zijn.

Voedingswaarden
De kebab koop je diepgevroren in een recyclebare kartonnen doos. Per 100 gram bevat de kebab 138 kcal, waarvan 7,1 gram vezels! Deze vleesvervanger is laag in vet, namelijk maar 5 gram per 100 gram, waarvan 0,5 gram verzadigd. Het bevat 2,1 gram koolhydraten en 1,5 gram zout. Dit laatste is aan de hoge kant, dus pas op met het toevoegen aan zout bij gerechten met deze kebab. Met maar liefst 17 gram eiwit per 100 gram is deze vleesvervanger volwaardig te noemen, puntje voor Oumph! Goed om te weten: er is ijzer toegevoegd aan deze vleesvervanger, maar geen vitamine B12.

Ingrediënten
Dit product is gemaakt van getextureerd SOJA-eiwit 85,3% (water, SOJA-eiwitconcentraat), koolzaadolie, zout, dextrose, paprika, koriander, gember, knoflook, oregano, komijn, karwij, zwarte peper, kardemom, peterselie, fenegriekzaad, cayennepeper, natuurlijke aroma.

De Spiced kebab van Oumph!: 8
Voor de veganisten: De kebab is plantaardig, een go dus!
Voor de glutenallergie: De kebab bevatten geen gluten, ook een go dus!

 Oumph! Spiced kebab - €3,99 – Verkrijgbaar bij Albert Heijn in het vriesvak

Heb jij deze vleesvervanger al geprobeerd? Wij zijn ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten via Facebook, Instagram of in een reactie.

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

De stukjes zijn goed gekruid maar structuur is echt ondermaats. Net rubber. Of je het nu zo bakt als op de verpakking staat of iets langer, echt beneden maats. Kon zo de prullenbak in

11:37 19 januari 2024

Hi Armande, Jammer dat de structuur bij jou niet in de smaak is gevallen. Zo zie je maar weer dat smaken verschillen! Hopelijk zijn er andere vleesvervangers die in de smaak vallen :). Liefs, Karlijn

11:37 19 januari 2024

Maar is de soja vertantwoord?

11:37 19 januari 2024

Hoi Frank! De soja van Oumph! wordt in Europa (Danube regio) geteeld! Omdat het niet in gebieden met regenwouden wordt verbouwd draagt het dus niet bij aan ontbossing van regenwouden! Hier kun je er meer info over vinden: https://nl.oumph.net/ groetjes, Suzanne

11:37 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.