Gevulde portobello's met gekruide paddenstoelen-jus
Lieske van der Waals

Gevulde portobello's met gekruide paddenstoelen-jus

woensdag 05 september 2018
Wil je meer weten over de voordelen van een plantaardig dieet, met daarbij de inspiratie die je nodig hebt om zelf de keuken in te duiken? Dan is Hoe overleef je? Het kookboek echt een aanrader. Het kookboek is het vervolg op de gelijknamige Hoe overleef je? van Dr. Michael Greger. Hij geeft je de handvaten om te beginnen met het eten van onbewerkt plantaardig voedsel. Dit recept uit het boek voor kruidige paddenstoelen-jus is een heerlijk basisrecept. Wij delen het recept!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
4 portobello's, stelen verwijderd
2 bosuien, grof gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
100 g spinaziebladeren
250 g gekookte kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
2 el tahin
2 el edelgist
1 tl gepureerde geschilde citroen
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl gerookt paprikapoeder
25 g 100% volkoren-broodkruimels
2 el gemalen lijnzaad

Hoe maak je deze gevulde portobello's met gekruide paddenstoelen-jus?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Leg in een grote ovenschaal met 50 ml water, de kapjes van de portobello met de steelzijde naar beneden en bak ze 10 minuten om ze zacht te maken.

  3. Terwijl de portobello's bakken, maak je de vulling. Doe de bosuien, knoflook, spinazie en kikkererwten in de keukenmachine en mix tot alles fijngehakt is.

  4. Voeg de tahin, edelgist, 1 eetlepel miso, de citroen, het uienpoeder, paprikapoeder en de zwarte peper naar smaak toe. Pulseer om alles goed te mengen. Voeg de broodkruimels en lijnzaad toe en pulseer nogmaals om goed te mengen, laat de kikkererwten deels hun textuur behouden.

  5. Draai de gebakken portobello's om en schep de vulling in de kapjes en druk de vulling zacht aan. Bak ongeveer 20 minuten of totdat de portobello's zacht zijn en de vulling warm is.

  6. Het recept voor de paddenstoelen-jus vind je hier. Serveer de gevulde portobello's warm met de jus eroverheen geschept en bestrooi het geheel met peterselie.


Smakelijk!

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.