Print Friendly, PDF & Email

Neem jij altijd je boterhammen mee naar je werk of school? Zelf lunchen wij op kantoor altijd samen en hebben wij regelmatig leftovers van alle kooksessies, wat een geluk! Heb jij die luxe niet en ben je jouw bruine boterham met kaas inmiddels wel een beetje zat? Dan helpen wij jou graag uit de brand met zes tips voor vegetarisch broodbeleg dat heel makkelijk en snel klaar is. Ideaal om mee te nemen voor tussen de middag!

Boterham met crème Américain, groene pesto en walnoten

Ingrediënten
1 boterham naar keuze
3 el SMAECK crème Américain
2 el pijnboompitten
10 g Parmezaanse kaas
30 g basilicum
30 g rucola
6 ml wittewijnazijn
12 ml olijfolie
1 tl citroensap
1 tl walnoten, grofgehakt

Bereidingswijze

  1. Doe de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, basilicum, rucola, wittewijnazijn, olijfolie en citroensap in een keukenmachine en blend tot een gladde pesto.
  2. Verdeel de SMAECK crème Américain over de boterham en garneer met pesteo en gehakte walnoten.. Smakelijk!

Boterham met pittige zwarte bonen spread en feta

Ingrediënten
1 boterham naar keuze
100 g zwarte bonen
¼ ui, grofgesneden
¼ teentje knoflook
¼ jalapeño
½ limoen, het sap
1 tl olijfolie
3,5 g koriander
1 el feta, verkruimeld

Bereidingswijze

  1. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook en jalapeño toe en roerbak het geheel 5 minuten.
  2. Doe de zwarte bonen in de blender en voeg de ingrediënten uit de pan toe. Voeg de limoensap, olijfolie en de helft van de koriander toe en blend tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de pittige zwarte bonen spread over de boterham en garneer met feta en de overgebleven koriander.

Boterham met Greens Velderwten spread, ingemaakte radijs en alfalfa (vegan)

Ingrediënten
1 boterham naar keuze
3 el SMAECK Greens Velderwten spread
6 plakjes komkommer
2 radijsjes, in plakjes
4 el azijn
1 tl mosterdzaad
7,5 g preischeuten of andere kiemen

 

Bereidingswijze

  1. Doe de radijsjes in een schaaltje en voeg de azijn en mosterdzaad eraan toe. Laat dit 10 minuten staan. Haal de radijsjes uit de azijn en laat kort uitlekken.
  2. Verdeel de SMAECK Greens Velderwten spread over de boterham en garneer met de plakjes komkommer, radijs en de alfalfa.

Tip! Ben je op zoek naar meer SMAECK inspiratie? Neem dan eens een kijkje op Instagram.

Boterham met Greens Rode Bieten spread, veldsla en geitenkaas

Ingrediënten
1 boterham naar keuze
3 el SMAECK Greens Rode Bieten spread
1 klein handje veldsla
1 el geitenkaas

 

 

Bereidingswijze

  1. Verdeel de SMAECK Greens Rode Bieten spread over de boterham en garneer met veldsla.
  2. Verkruimel de geitenkaas en verdeel deze over de boterham.

Boterham met Greens Pompoen spread, paprika en tomaatjes

Ingrediënten
1 boterham naar keuze
3 el SMAECK Greens Pompoen spread
1/4 groene paprika
3 cherrytomaatjes

 

 

Bereidingswijze

  1. Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in reepjes.
  2. Snijd de cherrytomaatjes in partjes.
  3. Verdeel de SMAECK Greens Pompoen spread over de boterham en garneer met paprika en cherrytomaatjes.

Boterham met artisjok-witte bonen spread en kiemen (vegan)

Ingrediënten
1 boterham naar keuze
50 g artisjok uit blik, uitgelekt
50 g witte bonen
1 citroen, sap en rasp
7,5 g radijskiemen of andere kiemen
zout en peper

 

Bereidingswijze

  1. Doe de artisjokharten samen met de witte bonen in de keukenmachine. Maal tot een romige massa. Proef de ‘cream cheese’. Voeg het sap en rasp van de citroen toe, blend nogmaals. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verdeel de artisjok-witte bonen spread over de boterham en garneer met radijskiemen. Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. Neem voor meer vegetarisch broodbeleg ook een kijkje op Instagram! We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
6 x snelle vega lunchinspiratie voor op de boterham
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)