...

Aziatische knoflookspinazie

door | 3 aug 2022 | Adv, De Hippe Vegetariër, Recepten, spinazie

Print Friendly, PDF & Email

Ben jij op zoek naar een lekker bijgerecht voor jouw Aziatische gerecht? Stop dan maar met zoeken! Dit recept voor Aziatische knoflookspinazie is een recept uit het kookboek ‘De dankbare keuken’ van Stephanie Verstift. Vandaag mogen wij dit recept met jullie delen, zodat jullie ook kunnen genieten van deze magische smaakexplosie! Lees snel verder. 

Ingrediënten 
voor vier personen
3 teentjes knoflook, in plakken
500 g spinazie (diepvries), ontdooid
2-3 el zonnebloem- of kokosolie
snufje chilivlokken
scheutje tamari
scheutje geroosterde sesamolie 

Bereidingswijze
1. Ontdooi de spinazie door het pak de avond van tevoren uit de diepvries te halen. Knijp het overtollige water eruit. Verhit de olie in een kleine pan en voeg de knoflookplakjes en chilivlokken toe. Verhit de knoflook tot hij glazig wordt. Hij mag niet bruin worden, want dan smaakt hij licht bitter en verbrand.
2. Laat de olie met de knoflook en chilivlokken afkoelen. Schenk hem over de spinazie en masseer hem in de blaadjes. Voeg een scheutje tamari en desgewenst een scheutje geroosterde-sesamolie toe. Eet smakelijk! 

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten op Instagram met een foto van een zelfgemaakt recept en tag ons via @dehippevegetariër of #dehippevegetariër. Of laat een reactie achter!

De dankbare keuken
Bol.com
Stephanie Verstift
€30,00 | Uitgeverij Brandt
ISBN 978 9493 095 72 4
De dankbare keuken

 

Summary
Aziatische knoflookspinazie
Article Name
Aziatische knoflookspinazie
Description
Ben jij op zoek naar een lekker bijgerecht? Stop dan maar met zoeken! Dit recept voor Aziatische knoflookspinazie is een echte topper!
Author
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Jitske IJlstra

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Jitske is een echte creatieveling, onder andere met koken. Ze is vaak in de keuken te vinden om nieuwe (duurzame) recepten te testen. Waar ze die inspiratie opdoet? Op reis! Wanneer het kan is Jitske graag in het buitenland om nieuwe (eet)culturen te ontdekken. Ze hopt dan van terrasje naar terrasje. Op dat terrasje zal je Jitske nooit alleen aantreffen, haar energie haalt ze namelijk uit gezelligheid.
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Latest posts by Jitske IJlstra (see all)

1 Reactie

  1. Mieke

    Masseren in de blaadjes, bij diepvries -spinazie? Lekkerder met verse spinazie en dan nog even wokken

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt