Print Friendly, PDF & Email

Ben jij op zoek naar een lekker bijgerecht voor jouw Aziatische gerecht? Stop dan maar met zoeken! Dit recept voor Aziatische knoflookspinazie is een recept uit het kookboek ‘De dankbare keuken’ van Stephanie Verstift. Vandaag mogen wij dit recept met jullie delen, zodat jullie ook kunnen genieten van deze magische smaakexplosie! Lees snel verder. 

Ingrediënten 
voor vier personen
3 teentjes knoflook, in plakken
500 g spinazie (diepvries), ontdooid
2-3 el zonnebloem- of kokosolie
snufje chilivlokken
scheutje tamari
scheutje geroosterde sesamolie 

Bereidingswijze
1. Ontdooi de spinazie door het pak de avond van tevoren uit de diepvries te halen. Knijp het overtollige water eruit. Verhit de olie in een kleine pan en voeg de knoflookplakjes en chilivlokken toe. Verhit de knoflook tot hij glazig wordt. Hij mag niet bruin worden, want dan smaakt hij licht bitter en verbrand.
2. Laat de olie met de knoflook en chilivlokken afkoelen. Schenk hem over de spinazie en masseer hem in de blaadjes. Voeg een scheutje tamari en desgewenst een scheutje geroosterde-sesamolie toe. Eet smakelijk! 

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten op Instagram met een foto van een zelfgemaakt recept en tag ons via @dehippevegetariër of #dehippevegetariër. Of laat een reactie achter!

De dankbare keuken
Bol.com
Stephanie Verstift
€30,00 | Uitgeverij Brandt
ISBN 978 9493 095 72 4
De dankbare keuken

 

Summary
Aziatische knoflookspinazie
Article Name
Aziatische knoflookspinazie
Description
Ben jij op zoek naar een lekker bijgerecht? Stop dan maar met zoeken! Dit recept voor Aziatische knoflookspinazie is een echte topper!
Author