Hasselback aardappels met Winterse groenten uit de oven
Lieske van der Waals

Hasselback aardappels met Winterse groenten uit de oven

vrijdag 03 januari 2020
Tijd om na de feestdagen weer eens 'normaal' te doen: tijd voor groenten en makkelijke gerechten waar je niet uren voor in de keuken hoeft te staan. Wij beginnen het nieuwe jaar altijd graag met extra groenten en we koken veel recepten waar we bij kunnen opwarmen. Tijd voor voedzame vegetarische gerechten dus! Vandaag: hasselback aardappels met Winterse groenten uit de oven!

Ingrediënten
voor 4 personen
bereidingstijd: 60 minuten
8 middelgrote vastkokende aardappels
350 g spruiten
400 g pastinaak
400 g pompoen
4 stuks rode ui
4 teentjes knoflook
4 el zonnebloemolie
10 g tijm
zout en peper

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Poets de aardappels schoon. Leg de aardappels tussen twee snijplanken, en snijd de aardappel in de breedte om de 5 mm in. Doordat je tussen de snijplanken snijdt, weet je zeker dat je de aardappel niet per ongeluk helemaal doorsnijdt. Herhaal deze stap met de overgebleven aardappels.

  2. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verdeel de knoflookplakjes over de aardappels en plaats deze af en toe tussen de inkepingen. Tip! Schuif de knoflookplakjes echt naar onder zodat deze als het ware verstopt zitten en niet verbranden.

  3. Bestrijk de aardappels met zonnebloemolie en vergeet niet om de aardappels ook in de inkepingen in te vetten. Tip! Met een kwastje kan je heel makkelijk in de inkepingen komen.

  4. Verdeel de aardappels over een ovenschaal of een met bakpapier beklede bakplaat, strooi hier peper en zout naar smaak over en rooster de aardappels 40 minuten in de oven.

  5. Bereid ondertussen de groenten voor. Maak de spruitjes schoon door de buitenste blaadjes te verwijderen en een stukje van de harde onderkant te snijden. Halveer de spruitjes. Snijd de pastinaak in plakjes en de pompoen in blokjes of halvemaantjes. Verwijder de schil van de rode ui en snijd de ui in vieren.

  6. Doe de oven na 40 minuten open en voeg de groenten toe aan de bakplaat of ovenschaal en rooster het geheel nog 25-30 minuten in de oven totdat de aardappels en groenten beetgaar zijn.

  7. Serveer de hasselback aardappelen en geroosterde groenten direct.


Op zoek naar meer recepten met aardappels? Kijk voor meer aardappelrecepten op aardappels.nl

Power to the Pieper! Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet aardappelgerecht? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.