Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (6 stemmen)

De zomer in je glas, dat is deze Iced Green Tea Mojito Mocktail. Minstens zo lekker als de klassieke cocktail, maar dan zonder kans op een kater. Vergeet lange rijen voor de bar op een festival, deze stirred, not shaken zomerhit maak je gewoon in je eigen keuken. Als basis voor deze zonnige mojito mocktail gebruiken we thee van Frank about tea, die zorgt voor een subtiele, zacht-zoete smaak. Het enige dat je verder nodig hebt is een handvol ingrediënten en wat nonchalante roerbewegingen. Succes verzekerd!

Frank about tea
Meet Frank about tea: thee zoals je ‘m niet in de supermarkt vindt. Verrassende theesmaken van eersteklas ingrediënten. Vers van de theevelden naar jouw keuken, zonder onnodige schakels tussen boer en consument. Daar wordt niet alleen jij beter van, ook thee-boerinnen in Kenia kunnen dankzij het sociale fonds van Frank about tea een beter bestaan opbouwen. Win-win! Deze Iced Green Tea Mojito Mocktail maken wij op basis van de groene thee van Frank about tea: Green Energy. Deze thee heeft een zachte, zoete smaak die zowel warm als koud goed tot zijn recht komt. In onderstaand recept wordt de thee gezet volgens de cold-brew methode, waarover je in deze blog meer kunt lezen. Door het gebruik van koud water komen er minder tannines vrij, waardoor de thee minder bitter is!

Ingrediënten
voor 1 glas
8 blaadjes munt
4 verse of diepvries frambozen
150 ml cold-brew Green Energy van Frank About tea
1 el limoensap
1 el vloeibare honing
ijsklontjes

Bereidingswijze
1. Vul een hoog glas tot halverwege met ijs. Voeg de muntblaadjes toe en roer stevig met een muddler of lange lepel, zodat de muntblaadjes een beetje geplet worden en de smaken vrijkomen.
2. Giet het limoensap, de Green Energy thee en honing erbij en roer goed.
3. Voeg de frambozen toe en serveer je mojito mocktail meteen.

Ook een goed idee: een scheutje rum in je mojito mocktail om het om te toveren tot een snelle cocktail. Voeg die tegelijk met de thee toe aan het drankje.

Heb jij deze Iced Green Tea Mojito ook gemaakt? Verras ons met een foto van jouw resultaat op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier of laat een reactie achter op Facebook of onder dit artikel. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Recipe Name
Iced Green Tea Mojito
Published On
Total Time