Ratatouille is misschien wel hét bekendste groentegerecht! Iedereen heeft wel een favoriet recept van deze klassieker met aubergine, tomaat en courgette. Wij maakten een vegan ratatouille met oranje paprika. Niet alleen omdat het oranje van de paprika, het paarse van de aubergine en het groene van de courgette zo mooi bij elkaar staan, maar ook omdat het zoete van de oranje paprika het gerecht ontzettend lekker maakt. Daarom delen wij vandaag dit heerlijk en makkelijk vegan recept: vegan ratatouille met oranje paprika en pittige tomatensaus!
De oranje paprika
De paprika is een bekende groente in het groenteschap. Je komt ‘m tegen in verschillende kleuren: rood, geel, groen én oranje! Deze oranje paprika, die de Nederlandse kleur met trots draagt, wordt een beetje ondergesneeuwd door zijn broertjes in andere kleuren. Wat ontzettend zonde is! De oranje paprika is namelijk zacht van smaak, sappig, fris en super gezond! Meer weten over de Oranje Paprika? Wij waren op bezoek bij de grootste Oranje Paprika teler van Europa! Kijk hier. Wil jij daar ook een kijkje nemen samen met Isabel Boerdam en met een vriend/vriendin genieten van een driegangenlunch met oranje paprika? Kijk dan snel onder dit vegan recept hoe je dit kunt winnen!
Ingrediënten
voor 4 personen
2 oranje paprika’s
1 courgette
1 aubergine
400 g tomatenblokjes
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
2 el verse tijm, alleen de blaadjes
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in met olijfolie voor de ratatouille.
- Doe de tomatenblokjes in een kom, samen met knoflook, rode peper en tijmblaadjes. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het tomatenmengsel over de ingevette ovenschaal.
- Verwijder de uiteinden van de courgette en aubergine en snijd het vruchtvlees in plakken met ongeveer 1 cm doorsnede. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in grove stukken met ongeveer hetzelfde formaat als de rest van de groenten.
- Verdeel de plakjes oranje paprika, courgette en aubergine om en om in de ovenschaal en herhaal deze stap totdat de ovenschaal vol is. Besprenkel het geheel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de ratatouille in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Haal de vegan ratatouille met oranje paprika uit de oven en serveer direct!
Ken jij de oranje paprika al? Wat is jouw favoriete plantaardig recept met oranje paprika? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Ik ontving vandaag een e-mail van de Nationale Week Zonder Vlees met de Winactie. Blijkt dat er al lang geloot is…. In het filmpje wordt 33 miljoen oranje paprika’s genoemd door de teler. Bummer.
33 miljoen paprika’s
Het antwoord is 33 miljoen! Omdat een aantal mensen even ver van het antwoord vandaan zaten hebben we tussen die personen geloot. De winnaars zijn Niano, Käthe, Gerald, Alexandra, Linda, Elbrich, Marianne, Babette, Kim & Maartje. Zij hebben inmiddels bericht gekregen.
Wat een leuke winactie!
Ik denk dat er jaarlijks zo’n 40 miljoen paprika’s in ‘s werelds grootste oranje paprika kas geteeld worden! 🙂
Het lijkt mij leuk om lekker te komen lunchen een een rondleiding te krijgen in de kas! #fingerscrossed
41 miljoen
35 miljoen
Gefeliciteerd! Jij bent van e welkom bij de paprika lunch samen met onze Isabel Boerdam! Wil je een mailtje sturen met je naam & de naam van diegene die je meeneemt naar redactie@dehippevegetarier.nl? Dan sturen wij een mailtje terug met meer informatie. Tot dan!
Hi Linda, Klopt het dat we nog geen mail van je hebben ontvangen? Zou je zsm willen mailen naar redactie@dehippevegetarier.nl?
Groetjes,
Team De Hippe Vegetariër
22 miljoen
40 miljoen paprika’s!
Ik denk 40 miljoen paprika’s.
Ik heb in een paprikabedrijf paprika’s geplukt en ik denk dat deze zon 20 miljoen kilo paprika’s verteelt