Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (3 stemmen)

Ken jij ze nog, de nostalgische worstenbroodjes? Met de plantaardige worsten van Future Farm kan jij deze worstenbroodjes zelf in elkaar draaien. Leuk om te serveren op een feestje of lekker zelf van te genieten tijdens de lunch. Samen met de gekarameliseerde ui en een zoete mosterddip weet je zeker dat dit recept zal slagen! Heb jij nu al zin om dit te serveren? Lees in dit recept hoe je deze vegan sausage rolls maakt!

Future Farm
Wij zijn dol op vleesvervangers en gebruiken ze dan ook graag in onze recepten! Vandaag doen we dat met de worstjes van Future Farm. Future Farm maakt futuristische, plantaardige vleesvervangers met natuurlijke ingrediënten. Ze proberen op deze manier bij te dragen aan een wereld waarin mensen ervoor kiezen om plantaardig te eten. Naast dat de vleesvervangers van Future Farm 100% plantaardig zijn, bevatten hun producten geen gluten. Voor de worstenbroodjes maakten wij gebruik van de Future Sausages. Naast deze worsten hebben ze ook burgers, gehakt en gehaktballetjes. Future Farm is verkrijgbaar bij verschillende Jumbo’s en Getir.

Ingrediënten
voor 5 sausage rolls
5 plakken vegan bladerdeeg
1 verpakking (250 g) Future Farm Future Sausage
5 g tijm, geritst
1 tl maanzaad
olijfolie
zout en peper

voor de gekarameliseerde ui
2 rode uien, in halve ringen
25 g plantaardige boter

voor de zoete mosterddip
2 el grove mosterd
1 el plantaardige mayonaise
½ el ahorn siroop 

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Begin met de gekarameliseerde ui, verhit de plantaardige boter in een pan met dikke bodem op middelhoge temperatuur en fruit de uien in 5 minuten aan totdat deze glazig zijn geworden. Verlaag dan de temperatuur en laat nog 20 minuten zachtjes sudderen totdat de uien gekarameliseerd zijn. Roer regelmatig door en zet apart.
3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de Future Sausages voor 6 minuten totdat deze goudbruin en knapperig zijn geworden.
4. Leg de Future Sausages in het midden van de plakken bladerdeeg. Verdeel de tijm en gekarameliseerde ui over de worstenbroodjes, maar laat de randen leeg. Vouw vervolgens het bladerdeeg om de worsten heen en druk de vouwrand aan met een vork. Garneer de bovenkant van de broodjes met maanzaad.
5. Verdeel de vegan sausage rolls over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de broodjes in 25 minuten goudbruin en knapperig in het midden van de voorverwarmde oven.
6. Meng ondertussen de ingrediënten voor de mosterddip in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
7. Haal ten slotte de vegan sausage rolls uit de oven, laat ze kort afkoelen en serveer deze warm met de zoete mosterddip.

Heb jij deze gezellige worstenbroodjes al gemaakt? Vind jij de producten van Future Farm ook zo lekker? Verras ons met een foto van jouw creatie of laat weten wat jij er van vindt via Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan sausage rolls met zoete mosterddip
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)