Kerstmenu: gevulde champignon met geitenkaas, spinazie en walnootcrunch
Lieske van der Waals

Kerstmenu: gevulde champignon met geitenkaas, spinazie en walnootcrunch

maandag 18 december 2017
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag de amuse: gevulde kastanjechampignon met geitenkaas, spinazie en walnootcrunch. Ideaal om te serveren op een mooie amuselepel of op een groot plateau. Kerst kan beginnen!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
4 kastanjechampignons
20g zachte geitenkaas
10g verse spinazie
1 tl honing
1tl ahornsiroop
10g walnoten

Hoe maak je deze kastanjechampignon met geitenkaas en spinazie?
Verwarm de oven voor op 180⁰C. Pak een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Plaats de ongebrande walnoten op het bakpapier en besmeer de walnoten met de ahornsiroop. Laat de walnoten 7 minuten in de oven karameliseren. Haal hierna de walnoten uit de oven en laat afkoelen. Zodra de noten zijn afgekoeld kan je ze in de keukenmachine in kleine stukjes malen. Let op! Niet te lang, anders wordt het poeder. Houd de oven aan, terwijl je de champignons schoonmaakt. Verwijder het steeltje en zoveel mogelijk van de binnenkant zodat je hem straks kunt vullen. Gebruik per champignon 2 blaadjes spinazie en plaats deze in de holte van de champignon. Kruimel hierover de geitenkaas en de honing. Plaats 15 minuten in de voorverwarmde oven en kruimel de walnoten erover. Serveer de gevulde champignon individueel op amuselepels of op een groot plateau.

Ga jij deze amuse maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto's te ontvangen!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Oh wat leuk ziet er supercute uit!!

12:15 19 januari 2024

Ziet er lekker uit.

12:15 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.