Print Friendly, PDF & Email

De koudere maanden zijn aangebroken, dus is het des te belangrijker om goed op je weerstand te letten. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want genoeg fruit eten schiet er weleens bij in. Geen nood! Wij helpen je graag op weg met 5 tips om dit najaar op een makkelijke én leuke manier voldoende vitamines binnen te krijgen!

 Tip 1: Weet wat je nodig hebt
Wist je al dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit 200 gram is? Dat is ongeveer 2 stuks fruit. Fruit is onmisbaar voor je gezondheid: het bevat veel vitamines, mineralen en voedingsvezels. Misschien schiet het er soms bij in en bedenk je aan het eind van de dag dat je nog geen fruit hebt gegeten. Maar geen paniek, dat is natuurlijk makkelijk opgelost! De dag is nog niet voorbij, dus je kunt altijd nog een mandarijn, sinaasappel of een lekker schaaltje yoghurt met kiwi of peer eten als avondsnack.

Tip 2: Maak het jezelf gemakkelijk
Ons leven is tegenwoordig erg druk met een baan, studie, het runnen van een huishouden, noem maar op. Het is soms een uitdaging om tijd voor jezelf te vinden, laat staan gezond te eten. Daarom zijn snelle, maar gezonde oplossingen altijd welkom! Voorgesneden fruit kan zo’n oplossing zijn om toch 200 gram fruit te eten op een dag. Kies bijvoorbeeld voor een kant-en-klare fruitbowl van Albert Heijn, gevuld met verse meloen, ananas, appel en druif of een andere variant zoals die met verse ananas, cantaloupe en watermeloen. Met zo min mogelijk plastic wordt een zo lang mogelijke houdbaarheid gerealiseerd zodat het fruit zijn verse smaak blijft houden. Daarnaast is het formaat erg praktisch: deze fruitbowls bevatten 550 gram fruit per stuk, waardoor je ongeveer 5 porties fruit in huis hebt, ideaal!

Tip 3: Koppel fruit eten aan een gewoonte
Sport je elke ochtend? Of loop je elke middag na de lunch een rondje buiten? Koppel je fruitmoment aan een bestaande of nieuwe gewoonte! Fruit is een goed tussendoortje om na een activiteit te eten. Eet bijvoorbeeld na het sporten een schaaltje yoghurt of kwark met fruit of neem onderweg even een momentje voor jezelf en geniet van een fruitsalade. Zo sta je ook even stil in je drukke leven, een win-win situatie dus. Zo maak je van fruit eten een (lekkere) gewoonte!

Tip 4: Verwerk fruit in meerdere eetmomenten
Fruit is zo veelzijdig, bij elk eetmoment past vers fruit wel ergens bij. Denk bijvoorbeeld aan stukjes appel door je ontbijthavermout, vul je lunchbakje aan met wat druiven of maak een tropisch dessert van stukjes meloen en ananas. Als het op fruit aankomt kun je mixen en matchen, eigenlijk is er geen combinatie van fruit die niet werkt. Als jij toch zo’n combinatie weet, laat het ons vooral weten! Dat maakt deze fruitbowl ook heel toegankelijk, je kunt het oneindig gebruiken gedurende de dag. Het goede nieuws is ook dat je niet de hele middag allemaal verschillende soorten fruit hoeft te snijden. Zo maak je het makkelijk en leuk om fruit te verwerken in meerdere maaltijden op de dag.

Tip 5: Verwerk fruit in gerechten waar je het niet verwacht
Maak deze koude maanden een beetje tropischer door fruit te verwerken in gerechten waar je het niet verwacht. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan wraps met vega kip en ananas, een curry met gedroogde abrikozen of geroosterde druiven met burrata? Combinaties waar je niet zo snel aan denkt, maar die wel heel lekker zijn. Zo maak je het eten van fruit leuker, makkelijker en verrassend! Met de feestdagen in gedachten delen we graag nog een tip met je! Wat dacht je van een fruitpunch met Kerst? Hier leent de fruitbowl met verse meloen, ananas, appel & zich perfect voor!

Hopelijk helpen wij je met deze bovenstaande tips om voldoende fruit te eten. Nog een gouden tip: in de week van 22 t/m 28 november zijn de fruitbowls van Albert Heijn in de aanbieding! Zo kun je makkelijk genieten van je dagelijkse portie vers fruit.

 

Summary
5 tips om dit najaar voldoende fruit te eten
Article Name
5 tips om dit najaar voldoende fruit te eten
Description
De koudere maanden zijn aangebroken, dus is het des te belangrijker om goed op je weerstand te letten. Wij helpen je graag op weg met 5 tips!
Author