...

Brandnetelchips

door | 20 apr 2023 | De Hippe Vegetariër, Glutenvrij, Recepten, Snack

Print Friendly, PDF & Email

Wilde, eetbare planten zijn helemaal hot. In kookboek ‘Het Wildplukboek‘ word je meegenomen in de wondere wereld van wildplukken en de culinaire mogelijkheden die zich hierdoor aanbieden. Wist je bijvoorbeeld dat de jonge bladeren van brandnetels gegeten kunnen worden? Ze zijn zacht van smaak en zijn te vergelijken met spinazie. De bladeren zijn lekker in stoofschotels, soep of kruideninfusies. Maar ook kun je brandnetelblaadjes gebruiken voor deze heerlijke brandnetelchips! Lees snel verder.

Ingrediënten 
1 grote kom jonge brandnetelblaadjes
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
zout en peper
eventueel pijnboompitten

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 130 graden.
2. Was en droog de netels, pluk de blaadjes van de stengels.
3. Meng in een kom de overige ingrediënten en doe er de brandnetelblaadjes bij. Zorg ervoor dat ze goed bedenkt zijn met het mengsel.
4. Leg in één laag op bakpapier op een bakplaat. De netels prikken nog steeds, dus wacht nog even met proeven: door het bakken verdwijnen de brandhaartjes.
5. Bak de blaadjes in de oven op tot ze knapperig zijn. hoelang dat duurt, hangt af van de hoeveelheid vocht die ze bevatten; reken op zo’n 25 minuten.

Benieuwd geworden naar ‘Het Wildplukboek‘ of heb je dit kookboek al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag! 

Het Wildpluk boek
bol.com | Libris
Ben Brumagne
25,99 | Lannoo

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Brandnetelchips
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt